Sport
LIGA PRVAKA

Novi europski početak veterana Juppa Heynckesa
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Utakmicama u skupinama A-D večeras će se kompletirati 3. kolo Lige prvaka. Najzvučniji dvoboj igrat će se na Stamford Bridgeu gdje Chelsea ugošćuje Romu. Engleski je prvak do sada ostvario obje pobjede, Rimljani su skupili četiri boda, a obje momčadi u ovaj ogled ulaze nakon poraza u domaćim prvenstvima. Bolniji je zadesio Chelsea koji je posrnuo kod posljednjeplasiranog Crystal Palacea, dok je Roma izgubila derbi od Napolija. Oba trenera imaju dosta problema oko izostanaka, Conte ne može računati na Kantea, Drinkwatera i Mosesa, ali se treninzima vratio Morata koji bi mogao konkurirati za sastav, dok su Di Francescu otpali Manolas, Schick i Defrel. U istoj skipini C pod pritiskom će biti Atletico Madrid na gostovanju kod Qarabaga, gdje mora dohvatiti sva tri boda, inače bi mogao jako kompromitirati izglede za prolaskom, s obzirom na tek jedan osvojen bod do sada.

Imperativ pobjede ima i Bayern koji je nakon stradavanja u prošlom kolu u derbiju skupine B od PSG-a (0:3) smijenio Ancelottija te ponovno na klupu doveo Heynckesa. Iskusni je trener, s kojim su osvojili zadnju europsku krunu, krenuo pobjedom u Bundesligi, a sada se to očekuje i u Europi protiv Celtica.

- Ovo je vrlo važna utakmica za nas, jer tri boda iz prve dvije utakmice nisu dovoljna za naše ambicije. Trener Heynckes od nas traži da se koncentriramo na detalje, svaki su udarac i dodavanje važni, kako na treningu tako i na samoj utakmici. Nakon pobjede u prvenstvu sada u istom ritmu trebamo nastaviti i u Ligi prvaka - rekao je prvi strijelac Bavaraca Lewandowski.

Vodeći PSG apsolutni je favorit protiv Anderlechta te u ova dva kola, kada igra s belgijskim prvakom, može već sada osigurati prolazak.

Težak posao čeka Benficu u Lisabonu jer nakon dva poraza izglede za prezimljavanje u ovom natjecanju mora spašavati protiv Manchester Uniteda koji stiže sa svih šest bodova. Nadu u pozitivan rezultat Portugalcima možda pruži poduža lista ozlijeđenih u redovima “crvenih vragova” na kojoj su Pogba, Fellaini, Carrick, Rojo te još odavno Ibrahimović. G.Roguljić

Parovi 3. kola

SKUPINA A: CSKA Moskva - Basel, Benfica - Manchester United

SKUPINA B: Bayern - Celtic, Anderlecht - PSG

SKUPINA C: Chelsea - Roma, Qarabag - Atletico Madrid

SKUPINA D: Barcelona - Olympiacos, Juventus - Sporting

Možda ste propustili...

OSVRT NA 29. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Utrka za prvaka postala dvoboj, Osijek opet četvrti

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana