Osijek
RADIONICA UDRUGA KERAMIKOS I SNAGA KULTURE

Predmete od gline izrađivala djeca, roditelji, bake...
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Prva u nizu kreativnih radionica na kojima će sudionici sljedećih tjedana “zaprljati ruke”, održana je u ponedjeljak (16. listopada) u TC Konzum, gdje je u poslijepodnevnim satima glina bila oblikovana raznim tehnikama, prema raznim idejama.

Program ovakvih kreativnih radionica organizirala je udruga KeramikOs u suradnji s udrugom Snaga kulture, uz financijsku potporu Osječko-baranjske županije, Vodovoda Osijek i Unikoma, zbog čega je sudionicima i omogućeno da besplatno nauče zahtjevne tehnike pod budnim okom stručnih voditelja.

Voditeljice radionice su Marija Koški i Ksenija Šagodić, certificirane keramičarke koje će sa sudionicima izrađivati i oslikavati uporabne i ukrasne predmete od gline, učeći ih tehnikama valjčića, pločica i lončarskog kola. Cilj same radionice je da sudionici uz pomoć naučenih tehnika izrade tri predmeta koje će naposljetku početkom studenoga izložiti na manjoj izložbi, nakon čega će ih moći ponijeti i kući kao uspomenu na zanimljivo iskustvo.

Izrazito velik odaziv na ovu radionicu oduševio je organizatore koji su spremno dočekali tridesetak sudionika svih dobnih uzrasta – umirovljenike, roditelje i znatiželjnu djecu. Stoga je predsjednik udruge Snaga kulture Davor Horvat, ukazao da su već organizirani dodatni termini uz već zacrtana tri datuma do početka studenoga.

- Nakon ove, prve u nizu, radionice izrađeni predmeti će se sušiti i peći, a nakon toga vraćaju se kod naših kreativnih sudionika na umjetničku doradu – završno bojenje i uređivanje. Rasporedili smo termine radionica kako bi nam se polaznici vraćali svakoga tjedna i učili nove stvari u oblikovanju i oslikavanju lončarske gline - objasnio je Horvat, naglašavajući da je ovakav tip radionica izrazito popularan među umirovljenicima kojima će KeramikOs i Snaga kulture uskoro lončarske tehnike demonstrirati i u Domu za starije i nemoćne osobe Osijek. M. Mandić

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike