Crna kronika
DRAMA NA AUTOCESTI A3

Terencem u kojem se nalazilo 12 ilegalaca pokušao izgurati policiju u kanal
Objavljeno 18. listopada, 2017.
Ozlijeđeni stranci koji su sletjeli s ceste ne žele komunicirati u bolnici

Vezani članci

IZBJEGLIČKE RUTE

Veliki broj ilegalaca stiže iz BiH

SLAVONSKI BROD - Dvanaest je stranih državljana, od toga četiri teško a osmero lakše ozlijeđeno, nakon što je terenac stranih registracija u ponedjeljak oko 20 sati, na autocesti A3, kod Slobodnice, pokušao s kolnika izgurati policijsko vozilo.

- Vozač terenca stranih registracijskih oznaka oglušio se o zapovijedi policije da se zaustavi, nego je nastavio vožnju, pokušavši izgurati vozilo policijskih službenika s ceste. Pritom je izgubio nadzor nad upravljačem, nakon čega je vozilo sletjelo s ceste, probilo žičanu ogradu i na kraju se zaustavilo u odvodnom kanalu. U terencu koji je registriran za pet osoba, nalazilo se 12 stranih državljana. Iza 23 sata iz bolnice Slavonski Brod i Nova Gradiška, operativni komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske obaviješten je da je nekoliko osoba teško ozlijeđeno te je deset osoba zbrinuto u bolnici u Slavonskom Brodu, a dvije u bolnici u Novoj Gradiški - doznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema dostupnim informacijama radi se o muškim osobama između 20 i 35 godina, a svi su bili iscrpljeni, dehidrirani i pothlađeni. Od teško ozlijeđenih nitko nije životno ugrožen. U bolnice su dovedeni u pratnji policije, a s obzirom na to da nitko od njih nije pokazivao nikakvu volju za razgovorom s policijskim inspektorima, a ni s liječnicima, u brodskoj bolnici vode ih pod “N.N.” od broja 1 do 10.

Jedan koji je prevezen u novogradišku bolnicu ima prijelom nadlaktice, a drugi ozljede grudnog koša. U bolnici u Slavonskom Brodu ostalo je osam lakše ozlijeđenih i dvojica teže, od kojih jedan ima ozljede grudnog koša, ali i simptome potresa mozga, te prijelom dijela kralježnice.

- Kad su primljeni u bolesničku sobu nitko od njih nije pokazao želju niti da ustane. Ne pokazuju želju za komuniciranjem, teško se sporazumijevamo. Ne znamo zapravo ni koji jezik govore - rekao je pročelnik Službe za kirurške djelatnosti slavonskobrodske Opće bolnice Boris Hrečkovski. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica oko ovog slučaja te pokušava utvrditi identitet 12-ero stranaca. Nakon što stignu liječnički nalazi ozlijeđenih, predani su policiji na daljnju obradu.

Sandra LACIĆ
NEMA OZLIJEĐENIH POLICAJACA

Kako doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske, policajci su u ovom slučaju na autocesti vodili računa o stanju i okolnostima na cesti, sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i vlastitoj sigurnosti. “Pritom nije bilo kontakta između vozila te nema ozlijeđenih policijskih službenika”, kaže glasnogovornica.

prepunjen

UMJESTO PET U AUTU JE BILO 12 OSOBA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana