Regija
MIKLUŠEVCI

40 vrsta otpada u reciklažnom dvorištu
Objavljeno 18. listopada, 2017.

U Mikluševcima je predano na uporabu reciklažno dvorište u koje će se dovoziti otpad prikupljen u svih pet mjesta Općine. U dvorištu će se, kako je istaknuto prigodom svečanosti otvorenja, prikupljati više od 40 vrsta otpada, a koncesiju je u srpnju za upravljanje reciklažnim dvorištem dobio vukovarski Komunalac. U dvorištu će biti zaposlen jedan djelatnik, a odvoz smeća odvijat će se prema ustaljenom rasporedu jednom tjedno.

Vrijednost investicije gradnje reciklažnog dvorišta u Mikluševcima iznosila je milijun i 800.000 kuna, od čega su 85 posto novca izdvojili Fond za regionalni razvoj i Ministarstvo zaštite i okoliša, a 25 posto Općina.

Mještani Mikluševaca mogu odahnuti, jer su obnovom i opremanjem zdravstvene ambulante napokon stvoreni uvjeti za nesmetano pružanje primarne zdravstvene zaštite. Ambulanta obiteljske medicine u cijelosti je obnovljena, uvedeno grijanje, postavljene klime, sagrađen sanitarni čvor. Dom zdravlja Vukovar u čijoj je ingerenciji ta ambulanata osigurao je novac i obnovio je vlastitim sredstvima.M.K.

Možda ste propustili...

PRILAGODBA KLIMATSKIM PROMJENAMA

Posadit će 230 sabala i postaviti dvije sjenice

ZA REKONSTRUKCIJU ZGRADE STARE KOŽARE U VIROVITICI

HGSS-u još 45.000 eura od Županije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli