Sport
CIBALIA

Zaboravili Split, već okrenuti Kupu
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Nastavljena je crna serija Cibalije, poraz u Splitu protiv Hajduka bio je peti u nizu Vinkovčana. Teško je tko očekivao da bi Cibalia mogla doći do boda u Splitu. Na kraju nije bila čak ni daleko tom ostvarenju. Premda su rano primili prvi pogodak, Hajduk je poveo već u 6. minuti, ubrzo su nakon sedam minuta Vinkovčani preko Pluma izjednačili i taj rezultat održavali do kraja poluvremena. Nade su pale u vodu u drugom poluvremenu kada je Radošević projektilom zatresao mrežu Vinkovčana, koji do kraja susreta nisu uspjeli još jednom vratiti susret u egal.

U najavi utakmice trener Mlalden Bartolović je upozoravao na to da moraju izdržati početne nalete Hajduka, jer da su tada Splićani na krilima svojih navijača najopasniji i na taj način lome većinu svojih protivnika. Upravo to čini Bartolovića posebno nezadovoljnim.

- Na žalost primili smo pogotke u vrijeme kada smo trebali biti najkoncentriraniji i najsigurniji. Upozoravao sam igrače na taj početni pritisak Hajduka kojim pokušava sve svoje protivnike na Poljudu staviti u neravnopravan položaj i pogodcima trasirati put pobjedi. Istina, primili smo pogotke ne iz izrađenih akcija nego preciznih šutova, ali i tu nam je trebala koncentracija. Nezadovoljan sam. Pokušavali smo u nastavku igre nakon što smo primili i drugi pogodak s dva napadača doći do boda, ali eto nismo uspjeli. Moglo nam se takav rizik i obiti o glavu, ali ostalo je sve na minimalnom porazu.

Slična situacija dogodila se i na početku drugog poluvremena kada je Hajduk postigao odlučujući pogodak za pobjedu. I nakon tog pogotka Vinkovčani nisu klonuli duhom, već su nastojali doći do poravnanja, što je Bartoloviću okrenulo raspoloženje prema pozitivi. Ipak, i u tom poluvremenu jedna činjenica zabrinjava. Neefikasnost igrača Cibalije, jer i ono malo prilika koje ostvare ne pretvore u pogotke. A to se protiv ovakvih momčadi ranga Hajduka ne oprašta.

- Zadovoljan sam činjenicom da igrači nakon brzo primljenog pogotka nisu pokleknuli i da su se brzo vratili u utakmicu. Inače, na Poljudu većina momčadi nakon ovako primljenih pogodaka pokleknu i onda je nogometašima Hajduka lako okončati susret pobjedom. Mi smo se uspjeli dići i nakon drugog pogotka, ali nismo uspjeli realizirati prilike koje smo imali. To je ono na što nisam zadovoljan. Moramo puno bolje reagirati kod takvih situacija, jer u ovakvim utakmicama nema ih baš jako puno, pa da si još priuštiš luksuz promašivanja prigoda. Nadam se da ćemo i protiv drugih protivnika u nastavku sezone ovako reagirati, ali da ćemo uz povećanje preciznosti otvoriti pozitivnu seriju - zaključio je trener Mladen Bartolović, koji neće imati previše vremena za žalovanje ni za odmor i regeneraciju.

Već u srijedu čeka ih utakmica Hrvatskog nogometnog kupa u Varaždinu protiv istoimenog drugoligaša. Brzo će morati zaboraviti na propuste u Splitu i koncentrirati se za Kup utakmicu u Varaždinu, naravno, ako žele prolaz u sljedeći krug natjecanja. Jer, podsjetimo, finalna utakmica igra se u Vinkovcima. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike