Osijek
ŽUPANIJSKI ZZJZ

Gripa još nije stigla
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Vijest kako je jedna radionica prošlog vikenda otkazana “zbog čak osam slučajeva gripe” zazvučala je neobično s obzirom na to da je riječ o bolesti karakterističnoj za kraj godine, točnije, za zimske mjesece. Stoga smo u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije upitali imaju li već registriranih slučajeva.

- Ni jedan - odgovara dr. Karlo Kožul, epidemiolog u ZZJZ-u, dodajući kako se gripa tek očekuje. S tim u vezi liječnici su, kaže, dobili obavijest o obvezi prijavljivanja slučajeva gripe.

- Liječnici nam trebaju prijaviti svaki pojedinačni slučaj, no za sada prijava nema. Kao svake godine, i ove će cijepljenje protiv gripe početi u studenome, a doza ima dovoljno - poručio je dr. Kožul.

Podsjetimo, ove je godine ZZJZ Osječko-baranjske županije naručio oko 19 tisuća doza cjepiva, a novost je što liječnici obiteljske medicine moraju vratiti cjepivo koje ne budu potrošili. Cjepivo je, kao i prethodnih godina, besplatno za osobe s kroničnim bolestima, osobe starije od 65 godina i zdravstvene djelatnike. Iz Zavoda pozivaju i građane koji nisu obuhvaćeni navedenim kategijama da se cijepe i tako se zaštite od bolesti koja može imati teže komplikacije. Podsjetimo, prošle je godine u Osječko-baranjskoj županiji evidentirano 1615 oboljelih od gripe, a u cijeloj Hrvatskoj njih 48.412. Ma.M.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike