Osijek
MINISTAR TOLUŠIĆ U POSJETU AZILU U NEMETINU

Novi zakon pravi je pokazatelj kako možemo zaštititi životinje
Objavljeno 17. listopada, 2017.

S posjetom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i dogradonačelnice Žane Gamoš Skloništu za životinje u Nemetinu molbe Udruge Pobjede o pitanju izrade novog pravilnika o skloništima pale su na plodno tlo.

- Uspjeli smo uspostaviti dobar dijalog, ujediniti snage i fokusirati se na to da novi zakon o zaštiti životinja stavimo u primjenu te da tijekom godina smanjujemo broj napuštanja životinja, sankcioniramo neodgovorne skrbnike i povećavamo broj udomljenja. Stari zakon previše se fokusira na tehničke detalje oko uvjeta držanja životinja, koji se ne tiču izravno dobrobiti pasa smještenih u skloništu, a premalo se fokusira na način ophođenja sa psima - rekli su nam iz Udruge Pobjede.

Ministar poljoprivrede Tolušić kaže da nakon novog zakona o zaštiti životinja treba donijeti niz pravilnika o skloništima te da se nada kako će u tome biti brzi i efikasni i pomoći da kompletna priča o zaštiti životinja bude na vrlo visokoj razini.

- U Hrvatskoj su sada sva skloništa “no kill”, što nam je svima bila jedna od najvažnijih stvari koje smo htjeli riješiti novim zakonom. Ovo je pravi način i pokazatelj kako na temelju volonterizma možemo štititi životinje i voditi brigu o njima. Županije koje u proteklih deset godina nisu izgradile skloništa dobile su rok da iduće godine to moraju napraviti - izjavio je Tolušić.

Dogradonačelnica Gamoš kazala je da Grad očekuje kako će iskustva i znanja osječkih volontera Udruge Pobjede u velikoj mjeri biti korištena u kreiranju novog pravilnika.

- Čestitala bih ovom prilikom volonterima na njihovoj ustrajnosti u proteklih desetak godina. Osijek je danas sjajna priča kad je o ovoj temi riječ, a samim dolaskom ministra poljoprivrede primjer je drugim gradovima kako se treba skrbiti o svim našim sugrađanima i njihovim ljubimcima - istaknula je Gamoš. A. Andrejek

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike