Regija
4. MEĐUNARODNI TURNIR U PIKADU ZA SLIJEPE OSOBE

Najmirniju ruku imala ekipa iz Živinica
Objavljeno 16. listopada, 2017.

VUKOVAR

Međunarodni dan bijelog štapa obilježen je i 4. Međunarodnim turnirom za slijepe i slabovidne osobe. Održan je u vukovarskom hotelu Lav, u organizaciji Lions kluba Vukovar i Udruge slijepih i slabovidnih osoba Vukovarsko-srijemske županije, podružnica Vukovar. Otvorenju turnira nazočili su i predstavnici Grada i Županije.

- Kao aktivni članovi zajednice moramo raditi na tome da se slijepe osobe prestanu diskriminirati i podcjenjivati, moramo biti okolina koja ih sluša i koja im pruža priliku za uključivanje u sve aspekte života zajednice - istaknula je predsjednica Lions kluba Vukovar Kristina Glumac.  

Dragana Shokry citirala je riječi Hellen Keller koja je u svom povijesnom obraćanju na međunarodnoj konvenciji pozvala sve lionse da budu “vitezovi slijepih u misiji protiv tame”. Pomoć slijepim i slabovidnim osobama glavno je područje djelovanja svih lionsa svijeta. Na ovom hvalevrijednom humanitarnom turniru sudjelovao je i guverner Distrikta-126 Hrvatska Mladen Kajganić te predstavnicima klubova uručio značke u povodu 100 godina LCI-ja.

Na turniru je sudjelovalo sedam ekipa slijepih i slabovidinih iz četiri zemlje - Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske te domaćin LC Vukovar. Nakon šest sati natjecanja pobjednik turnira u pikadu za slijepe osobe – Vukovar 2017, četveročlana je ekipa iz Živinica, BiH. Drugoplasirana ekipa je iz Vinkovaca, a treće mjesto zauzela je ekipa iz Tuzle. Pobjednicima su uručeni pehari i odličja, a svim ostali sudionicima medalje zahvale na sudjelovanju.

Pokrivanjem očiju i kretanjem u prostoru, kao i igranjem pikada s povezom, osobe bez poteškoća s vidom nakratko su “obule cipele” osoba s oštećenjem vida.

M.K.

Obradovali ih frizerski saloni

Na štandu u središtu Vukovara udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije građanima je predstavila pomagala kojima se služe slijepi i slabovidni te suvenire koje sami izrađuju. Lions klub Vukovar za članove udruge slijepih VSŽ Vukovar pripremio je darivanje u suradnji s četiri frizerska salona iz Vukovara - Nada, Tina, Kiss me i Olja.

Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana