Regija
60. GODIŠNJICA LOVAČKOG DRUŠTVA “SOKOLOVAC”

Odličja HLS-a uručena su najstarijim lovcima
Objavljeno 16. listopada, 2017.

BRESTOVAC

Lovačko društvo “Sokolovac” iz Požege, koje ima lovačku kuću iznad naselja Brestovca, obilježilo je 60. godišnjicu od osnivanja. Nastalo je 1957. godine odvajanjem od požeškog LD “Šijak”. Društvo danas ima 40-ak članova.

Uz čestitke slavljeniku, izaslanik Hrvatskog lovačkog saveza i potpredsjednik saveza Požeško-slavonske županije Božidar Terzić uručio je zaslužnim lovcima odličja te veliki grb HLS-a za društvo uz ovaj jubilej. Najstariji lovac Ivan Karaivanović primio je zlatnu plaketu za 50 godina staža u lovstvu, odličje prvog reda Darko Mitrić, odličje drugog reda Ivica Fliszar te odličje trećeg reda Davor Topol, Dalibor Matić, Slavko Nikolić, Tomislav Pamuklić i Vili Šostar.

“Sokolovac” je za dugogodišnje vođenje društva dodijelio plakete Željku Špeharu, Mati Mariću i Mili Vidmaru, zatim pojedincima priznanja za vjernost društvu, zahvalnice institucijama i pojedincima za potporu i suradnju, te prijateljskim društvima, a za medijsku promociju Dušku Mirkoviću i Jelenku Topiću. Na odličjima i priznanjima zahvalili su Mile Vidmar, Davor Topol, Darko Mitrić, Dragutin Mikić i Dario Marčetić.

Videoprezentaciju rada društva kroz povijest dao je prikazom s fotografijama i videosnimkama potpredsjednik Ivica Fliszar.

- Svi naši lovci aktivno su se uključili u obranu domovine, snizili smo upisnine u društvo kako bismo pomladili svoje redove i proširili članstvo. Najveći problem posljednjih godina su štete koje divljač napravi u prometu, jer su lovišta ispresijecana prometnicama - istaknuo je predsjednik društva Vili Šostar.

Pošto je i aktualni predsjednik Vili Šostar baš proslavljao, kao i društvo, 60. rođendan, njegova supruga Melita izradila je rođendansku tortu sa scenom lovačke čeke i detalja iz lova. Ovo iznenađenje bilo je i prava poslastica za kraj, nakon lovačkog čobanca i odojka na ražnju koje su pripremali Željka Miletić i Slavko Golić.AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike