Regija
NATJECANJE U KUHANJU KOTLIĆ-GULAŠA NA JANKOVCU

Šumari najbolji kuhari
Objavljeno 16. listopada, 2017.

ORAHOVICA

Sunčano poslijepodne, jedinstvena priroda pod Papukom i miris jedne od delicija ovoga kraja - sve to dio je manifestacije u organizaciji Turističke zajednice Čačinci, PP Papuk i Planinarskog doma Jankovac, 4. natjecanje u kuhanju kotlić-gulaša. Okupilo se 12 sudionika iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, a nakon tri sata kuhanja gulaš su ocjenjivali Dalibor Kovač, Vlado Borić i Ana Marunica.

- Od 12 uzoraka više od pola bilo je vrhunskih – rekao je predsjednik povjerenstva Dalibor Kovač, glavni kuhar na Jankovcu.

Pobijedili su Šumari Čačinci s glavnim kuharom Željkom Rođakom iz Feričanaca, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Perkoviću iz Orahovice, a treće Požežaninu Aleksandru Božiću.

- Došli smo zapravo ovdje uživati u ljepotama Jankovca i okušati su u kuhanju. Ispalo je odlično, i presretni smo. Tajna dobrog kotlić-gulaša je u kvalitetnom mesu i dobrim začinima, a najvažnija je bila poduka koju je odradila moja supruga – rekao je Željko Rođak.

- Ovo je samo jedna od gastronomskih manifestacija kojom se Jankovac predstavlja kroz godinu, a sam planinarski dom vrvi sjajnim gastronomskih specijalitetima specifičnim za ovaj dio Hrvatske i svakako da je, što se tiče selektivnih vrsta turizma u Hrvatskoj, gastronomija Jankovca jedna od vodećih – kazala je Ana Marunica, direktorica TZ ureda Čačinci.

- Težimo ovakvim manifestacijama koje pridonose promociji kako Jankovca tako i cijelog Parka i naravno da pružamo svu moguću pomoć – rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, koji je uz Anu Marunicu i Dalibora Kovača uručio nagrade najuspješnijim kuharima. V. Grgurić

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike