Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ U RADNOM POSJETU BELIŠĆU

Županija obećala pomoć od milijun kuna za obnovu vrtića
Objavljeno 17. listopada, 2017.

BELIŠĆE

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić jučer je boravio u prvom radnom posjetu Belišću gdje ga je ugostio gradonačelnik dr. Dinko Burić sa zamjenicom Ljerkom Vučković, pročelnicima, te čelnim ljudima gradskih institucija. Razgovaralo se o 15-ak značajnih tema te mogućnostima udruženog nastupa oko rješavanja krucijalnih problema za ovaj kraj.

Riječi je bilo o provođenju projekta FASEP - gradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje s posebnim osvrtom na dio planiranih investicija na području Belišća. Posebna pozornost posvećena je problematici sustava za navodnjavanje na području naselja Gat te obnovi vrtića Maslačak, za koju je župan Anušić obećao pomoć iz županijskog proračuna od milijun kuna. Govorilo se i o planiranoj investiciji gradnje novog parkirališta ispred župne crkve Sv. Josipa Radnika s rekonstrukcijom prometnice u Ulici Alojzija Stepinca te o mogućnosti za iznalaženje sredstava u nužnoj investiciji u obnovi strojarnice na gradskom bazenu koja je teška oko 1,8 milijuna kuna. Nije se zaobišla ni problematika završetka gradnje nove gospodarske zone “Kod pruge”, te gradnja tribine na gradskom stadionu u povodu nadolazeće 100. obljetnice NK Belišće, a riječi je bilo o i gradnji novih rukometnih i dječjih igrališta.

S obzirom na to da je upravo sprječavanje trenda iseljavanja, te sprječavanje prijetećeg demografskog sloma na ovim prostorima postalo prioritet, govorilo se i o pripremama za nabavu besplatnih udžbenika za osnovnoškolce s područja grada za sljedeću školsku godinu, kao i problematici osiguravanja besplatnih obroka za osnovnoškolce u čemu se Županiji s vlastitim sredstvima pridružiti i Grad.

Belišćani su pred župana iznijeli i problem osiguravanja sredstava za nastavak rada Socijalne samoposluge, a dotaknuo se i problem sufinanciranja projektne dokumentacije za projekte planirane za prijavu na EU fondove te sufinanciranja kamata na kredite namijenjene poduzetnicima. Nije se zaobišla ni tema ulaganja u rekonstrukciju i obnovu postojećih društvenih i DVD domova, kao ni daljnje investicije u osiguravanju uvjeta za rad vatrogasnih postrojbi.L.Aničić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana