Sport
VINKOVČANI PORAŽENI NA POLJUDU

Eurogolovi presudili Cibaliji
Objavljeno 15. listopada, 2017.
Navijači Hajduka trenera Cibalije Mladena Bartolovića na Poljudu dočekali gromoglasnim pljeskom

Subotnji poraz Rijeke u Puli te remi vodećeg Dinama u susretu s Osijekom Hajduku su ponudili priliku da se približi “modrima“ na sedam bodova zaostatka te Riječanima na samo “minus dva”. Iako nije odigrao veliku utakmicu, Hajduk je uspio u toj misiji, pobijedio je Cibaliju 2:1 i učvrstio se na trećem mjestu tablice Prve HNL.

Uoči utakmice na travnjak je izišao Marko Futacs, ali ne kako bi igrao nego primio nagradu. Igrač kojega Cibalia ne pamti po dobrom “došepao” je na travnjak Poljuda s pomoću štaka i primio pehar za najboljeg strijelca Prve HNL u prošloj sezoni. Dobio je Futacs velik pljesak navijača, a kada je službeni spiker u najavi pročitao ime trenera Vinkovčana Mladena Bartolovića, također se začuo gromglasan pljesak s tribina. Sadašnji trener Cibalije nekada je nosio dres splitskog kluba i na Poljudu to ne zaboravljaju.

Hajduk je autoritativno ušao u utakmicu, krenuo napadački i poveo već u šestoj minuti. Hamza je srušen na nekih dvadeset pet metara od gola gostiju s lijeve strane kaznenog prostora. Slobodan udarac izveo je T. Bašić, sjajno je ljevicom pogodio lijevi gornji kut Brkića za 1:0. Europogodak iz slobodnjaka za vodstvo domaćina koji je nastavio s napadima. Sjajna je šansa bila kada je Hamza uposlio Ohandzu koji bježi obrani gostiju, puca s desetak metara, ali istrčali Brkić brani njegov udarac. Hajduk je tražio novi gol, ali zabili su ga gosti. U 13. minuti Plum je pucao s 20 i nešto metara i lopta je završila u lijevoj strani gola domaćina. Stipica je malo “zaspao” i Vinkovčani su slavili poravnanje. Ponajbolji igrač Hajduka u posljednje vrijeme Barry Hamza u 30. minuti nanizao je nekolicinu gostujućih igrača, pucao je s vrha kaznenog prostora, no Brkić je bio na mjestu. Malo prije odlaska na odmor zamalo je Cibalia stigla do drugog pogotka. Pokušao je Peričić s gotovo 40 metara, no Stipica je ovaj put uz dosta teškoća uspio zaustaviti taj pokušaj. Nakon što je glavni sudac Mlakar odsvirao kraj prvog dijela, s tribina se začuo gromoglasan zvižduk, navijači su tako iskazali nezadovoljstvo onim što igrači Hajduka pokazuju.

U nastavak susreta domaćini su krenuli odlučnije, što je rezultiralo fantastičnim pogotkom Radoševića koji je pucao lijevom nogom s nekih 17–18 metara i pogodio donji desni kut nemoćnog Brkića. Samo koju minuti poslije Plum je izveo slobodan udarac s gotovo tridesetak metara, ali Stipica je obranio njegov udarac. Hajduk je u nastavku imao nekoliko prigoda, u 78. minuti Erceg je pobjegao svom čuvaru i sjajno uposlio Saida koji je s desetak metara promašio prazan gol, pucao je nebu pod oblake. U sljedećoj akciji Said je bio sebičan, umjesto da doda loptu Ercegu u situaciji kada su njih dvojica bila protiv jednog obramenog igrača Cibalije, Said je pucao i promašio. U sudačkoj nadoknadi u kaznenom prostoru srušen je Hamza, glavni sudac Mlakar nije se oglasio, a za to je s tribina počašćen skandiranjem: “Cigane, cigane, cigane...” Cibalia je dobro odolijevala Splićanima, ali na kraju je bodove ipak uzela kvalitetnija momčad. T. Bilić

SPLIT - Stadion Poljud. Gledatelja: 8.015. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) - 6,5. Strijelci: 1:0 T.Bašić (6), 1:1 Plum (13), 2:1 Radošević (57). Žuti kartoni: Galić (Cibalia).

IGRAČ UTAKMICE: JOSIP RADOŠEVIĆ (HAJDUK)

HAJDUK                           2  (1)

Stipica 6, Juranović 5,5 (od 87. Bosančić -), Ismajli 6, Lopez 5,5, Memolla 6, Radošević 6,5, T. Bašić 6,5, Hamza 6,5, Pešić 5 (od 46. Kožulj 5,5), Erceg 6, Ohandza 6 (od. 70 Said 5).

CIBALIA                          1  (1)

Brkić 6, Zgrablić 6, Ikić 6, Peričić 6, Karamarko 5, Muženjak 5, Plum 6,5, Štrkljak 5, Stepčić 5 (od 58. Pervan 5), Galić 5 (od 77. F.Vitaić - ), Dabro 5 (od. 68 Miličević -).

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike