Sport
HRVATSKI KUP U BADMINTONU

Jedna medalja ostala u Osijeku
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Najbolji hrvatski badmintonaši nakon dugo vremena ponovno su se okupili u Slavoniji. Badmintonski klub Osijek u subotu je u dvorani Zrinjevac bio domaćin trećeg kruga Kupa Hrvatske za seniore, a u cjelodnevnom programu moglo se vidjeti doista zanimljivih i neizvjesnih mečeva.

Na Kupu su nastupili predstavnici šest hrvatskih klubova, među kojima i šest članova domaćeg Osijeka. Nisu se Osječani naosvajali medalja, ali jedna je ipak ostala kod kuće. Uzela ju je jedina ženska predstavnica BK-a Osijek Jasenka Augustinović koja je u igri ženskih parova s Majom Žubrinić (Flex, Zagreb) osvojila brončanu medalju.

Pobjednica trećeg kruga Kupa u singlu bila je Nikolina Dimić (Medvedgrad Zagreb), dok je Jasenka završila kao šesta. U muškoj konkurenciji najbolji je bio, kao i u prva dva kruga, Zagrepčanin Filip Špoljarec (Medvedgrad). Bila su velika očekivanja od prvog osječkog badmintonskog reketa Gorana Hummela, ali on nije imao sreće sa ždrijebom. U pretkolu je naletio na bivšeg državnog prvaka Nevena Rihtara (Velika Gorica) i doživio tijesan poraz od 2:1 te nije mogao dalje od 17. mjesta. Veteran Bruno Bart zauzeo je deseto mjesto, Boris Winkler bio je 12., Tomislav Tobijas 15., a Zlatko Veber 18. U igri muških parova Hummel i Bart završili su kao šesti, a Tobijas i Veber deveti.

Sljedeći nastup Osječani će imati krajem studenoga u Sarajevu kada je na programu treći krug regionalne ADA lige. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike