Novosti
IPAK ODGOĐENA UTAKMICA

Na obljetnicu Zadrine smrti Crvena zvezda trebala gostovati u Trpinji?!
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Odgođena je prijateljska utakmica između nogometnog kluba Sinđelić iz Trpinje i veterana FK-a Crvena zvezda iz Beograda koja se trebala odigrati danas u povodu 90. godišnjice djelovanja trpinjskog kluba.

Najava gostovanja beogradskog kluba uznemirila je stanovnike Vukovara i okolice jer se 16. listopada 1991. pamti kao jedan od najtužnijih dana u Domovinskog ratu - tada je, naime, poginuo legendarni zapovjednik obrane Vukovara Blago Zadro. Istodobno odigravanje utakmice lokalnog kluba s beogradskim nogometašima, čija je navijačka skupina Delije poznata kao podupiratelj četničkog pokreta i nebrojeno je puta provocirala hrvatsku javnost porukama vezanim uz tragediju Vukovara u Domovinskom ratu, moguće je shvatiti kao provokaciju. Podsjetimo, u siječnju su Delije na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde s Panathinaikosom u dvorani Pionir u Beogradu na tribinama razvili zastavu na kojoj je bila slika tenka iz Vukovara te zastavu s ćiriličnim natpisom Vukovar na srpskoj zastavi.

Blago Zadro heroj je Domovinskog rata, a spomenik mu je podignut upravo na Trpinjskoj cesti koja vodi iz Vukovara prema tom selu. Trpinjska cesta poznata je i po nazivu “groblje tenkova” jer su na njoj vukovarski branitelji 1991. uništili velik broj neprijateljskih oklopnih vozila.

Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kaže kako je “ovo žalosno”:

- Svi znaju da se na taj dan obilježava godišnjica smrti i sjećanje na vukovarskog heroja. Nitko od njih, kao i nitko od predstavnika srpske nacionalne manjine neće se doći pokloniti generalu, unatoč svim zločinima koji su počinjeni. Više ispadamo sami sebi smiješni, to je sport i ne trebamo ulaziti u te detalje, uvijek će se odigravati utakmice, ali utakmica baš na ovaj datum jednostavno nema veze s pameću - rekao je Šoljić.

M.Kokaj

ČELNIK TRPINJSKOG KLUBA
Na sastanku s policijom donijeli smo odluku da utakmicu otkažemo

 

Predsjednik Nogometnog kluba Sinđelić Trpinja rekao nam je: Ne treba nam to razapinjanje po društvenim mrežama, prijetnje, nismo željeli ići na rizik da razbiju autobus i da nam unište to naše jadno malo selo. Mi smo imali sastanak s vrhom PU vukovarsko-srijemske, gdje smo na jedan kulturan, pametan način, kroz jedan razgovor donijeli odluku da to otkažemo i da se to vjerojatno nikada više neće ponoviti, mislim na utakmicu, rekao je Slobodan Knežević, predsjednik NK Sinđelić Trpinja.

Možda ste propustili...