Regija
GRAD ĐAKOVO ČEKA STUDIJU O NAPLATI

U Cesarčevoj novih 40-ak parkirališta
Objavljeno 16. listopada, 2017.

ĐAKOVO - Rekonstrukcijom Strossmayerovog trga taj je gradski prostor ostao bez dosadašnje prometne i parkirališne funkcije pa je grad ostao bez 40-ak parkirnih mjesta. No ovih dana izgubljeno je nadomješteno: oko stambene višekatnice u Cesarčevoj ulici sagrađeno je parkiralište s 40-ak parkirališnih mjesta. Riječ je o drugoj zoni naplate čiji sat stoji dvije kune. Na prošloj sjednici Gradskog vijeća usvojene su izmjene Odluke o naplati parkiranja, jer stara odluka obuhvaća i sada već bivše parkiralište na Trgu.

– U novu Odluku uvrstili smo i nova parkirališta u Cesarčevoj. Nismo išli u izmjene cijena naplate jer smo od Univerzala, koji obavlja naplatu parkinga, zatražili izradu studije naplate parkiranja, a zbog novih momenata u toj djelatnosti na pojedinim lokacijama u gradu, ali i nekih starih potreba, uskih grla i sl. Jer sistem za sve višestambene zgrade ni u užem ni u širem središtu grada nije dosad bio unificiran pa studijom želimo doći do jedinstvenog rješenja za sve njihove stanare - pojašnjava zamjenik gradonačelnika Antun Galić.

Na upit bi li studija mogla iznjedriti i nove cijene parkiranja, odgovara kako je moguće da Đakovčani dobiju nove cijene.

– No zasad je studija ponajprije usmjerena ka usklađivanju ciljanih dijelova grada, ovisno o mjestu, vremenu naplate parkiranja i drugim okolnostima - kaže Galić i dodaje kako su stanari Cesarčeve zatražili sastanak s gradonačelnikom Marinom Mandarićem u svezi s režimom naplate parkiranja za njih na novom parkiralištu.

– Uskoro će biti sastanak s Vijećem Mjesnog odbora “Matija Gubec”, kada će biti razmotrene i želje stanara iz Cesarčeve, no zasigurno će imati pravo na kupnju povlaštenih godišnjih karata - najavljuje Galić. S. Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike