Osijek
UZ MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Rijeka ljubavi u utorak dijeli tisuću “paketa života” i jabuke
Objavljeno 15. listopada, 2017.

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva 17. listopada Humanitarna udruga Rijeka ljubavi obilježit će zajedno sa svojim korisnicima podjelom tisuću “paketa života”. Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi, stoga poziva korisnike na podjelu paketa čija je pojedinačna vrijednost oko 220 kuna, te napominje kako će uz to dobiti i kašetu jabuka. Podjela će se provoditi od 10 do 14 sati na adresi Strossmayerova 68.

- Riječ je o 1000 paketa koji će biti dijeljeni dok zalihe traju, bez obzira na iskaznicu i abecedu. Samo molim naše korisnike da ponesu OIB - napominje Čučak.

Siromaštvo, koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovne ljudske potrebe poput hrane, pića i doma, globalni je problem današnjice.

- Ovaj je problem prisutan i u našem gradu, kod našeg prvog susjeda, prijatelja, obitelji... U Hrvatskoj, prema nekim podatcima, ispod statističke granice siromaštva živi čak petina građana. Stoga je jedan dan u godini malo za posvetiti se siromašnima diljem svijeta. Jer, što je sa svim ostalim danima i mjesecima? Možda svim siromašnima treba čestitati, odati priznanje da uopće uspijevaju živjeti i preživjeti u takvom svijetu u kojemu su najčešće svedeni na brojke u statistici – naglašava Čučak.

Dodaje kako je na svima nama da jedni drugima pomognemo onoliko koliko možemo, da humanitarno djelujemo u svojem gradu, u svojoj zajednici.

Inače, ovu su donaciju “paketa života” omogućili anonimni donatori, građani, tvrtke i udruge.

- Donacije nam stižu u manjim količinama, ali mi u Rijeci ljubavi dajemo sve od sebe kako bismo mogli svaki mjesec bar minimalno udovoljiti životnim potrebama svojih korisnika. Ovaj put jedan paket ide svima jednako, bez obzira na broj članova obitelji, jer nismo u mogućnosti osigurati veće količine. Na veliku radost najmlađih, naš veliki donator, Dukat mliječna industrija Zagreb, koji nas nikada ne zaboravlja, razveslit će dječicu slatkim desertom. U povodu Međunarodnog dana siromašnih pozivam sve dobročinitelje da se povežu u humanitarni lanac za donaciju hrane, da nitko u našem lijepom gradu ne ostane gladan – poručuje Štefica Čučak. D. Pejić

Štefica Čučak

predsjednica Rijeke ljubavi

Možda svim siromašnima treba čestitati, odati priznanje da uopće uspijevaju živjeti i preživjeti u takvom svijetu u kojemu su najčešće svedeni na brojke u statistici

Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike