Sport
2. KOLO KUPA EHF-A

NEXE nadigrao Estonce u nastavku
Objavljeno 15. listopada, 2017.

Uvjerljivom pobjedom protiv estonske Polve rukometaši NEXE-a plasirali su se u 3. kolo EHF kupa. Na putu prema grupnoj fazi toga natjecanja očekuje ih stoga još samo jedna stepenica. Koliko će ona biti dostižna, odredit će ždrijeb za 3. kolo, koje je na rasporedu u utorak. Našičani ponovno nemaju status nositelja, premda su već starosjedioci u tome natjecanju, a drugo kolo prošli su u osam od devet navrata. Uz to, dvaput su prošli i treću prepreku, a jednom su igrali i grupnu fazu EHF kupa. Estonci su odlično parirali domaćinu u prvih 30 minuta. NEXE je u dva navrata imao četiri pogotka prednosti, a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 12:12.

Teška i neizvjesna utakmica u prvih 30 minuta, iako smo u dva navrata imali +4. Gosti su se potpuno vratili pa je na odmoru rezultat bio 12:12.

Početak nastavka donosi prvo i jedino vodstvo estonskog prvaka, ali stvari ubrzo sjedaju na svoje mjesto i “gromovi” odvode utakmicu u mirnije vode. Golove su počeli zabijati u serijama, prednost je rasla do konačnih plus 11, pa su priliku za nastp u europskom natjecanju dobili i najmlađi igrači našičkog kluba. Ponovno je odličan na vratima bio Kristian Pilipović. Napad su predvodili Šipić i Zrnić s pet pogodaka, jedan manje postigli su Barišić Jaman, Sršen i Tomić. Spomenimo kako će ždrijeb u utorak nestrpljivo dočekati i u zagrebačkoj Dubravi. Oni su načinili pravi pothvat. U uzvratu su svladali mađarski Csurgo sa 36:26. U prvom susretu, u Mađarskoj, domaćin je slavio sa 33:24.

NEXE                                32  (12)
POLVA SERVITI              21  (12)

NAŠICE - Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1020. Suci: Marko Boričić i Dejan Marković (obojica iz Srbije)

NEXE: Lelić, Šipić 5, Koncul 2, Eter 1, Zrnić 5, Mrđenović, Barišić Jaman 4, Manci Mičević 1, Sršen 4, Buvinić 3, Jelinić 2, Rotim 1, Lavrič, Tomić 4, Vulić, Pilipović (18 obrana)

POLVA: Lepasson, Sarapuu 1, Muuga 1, Varul, Gristsuk 2, Rudissaar, Varusk (8 obrana), Sillaste 5, Aizatullov 6, Liubchenko 1, Sokk 1, Chezlov 3, Pihus, Neeme, Hiiend, Uibo 1

SEDMERCI: NEXE 2(1), Polva 2(2); ISKLJUČENJA: NEXE 4 minute (Šipić, Koncul), Polva 8 minuta (Aizatullov, Chezlov, Pihus, Neeme)

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike