Zdravlje
POSVEĆENO KRALJICI VOĆA

U Đakovu Jabučini dani 20. i 21. listopada
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Ako ste se ikada zapitali koji grad u Hrvatskoj organizira događaj koji je posvećen kraljici voća – jabuci, dat ćemo vam odgovor. Grad Đakovo će 20. i 21. listopada 2017. godine biti domaćin 16. županijske, 12. regionalne i 10. međunarodne izložbe jabuka pod nazivom “Jabučini dani”. Ova manifestacija, na kojoj će se izlagati jabuke i voćne prerađevine, održat će se u đakovačkoj nastavno-sportskoj dvorani na adresi Matije Gupca 13.

Svake godine tijekom listopada u Đakovu, srcu Slavonije, održava se ova jesenska manifestacija izložbenog, natjecateljskog, edukativnog i prodajnog karaktera koja već tradicionalno okuplja voćare iz cijele Hrvatske i zadovoljne izlagače te bude posjećena velikim brojem posjetitelja. Cilj izložbe je kroz spoj struke i znanja pridonijeti razvoju voćarstva i proizvodnji kvalitetne i zdrave hrane. Za vrijeme trajanja izložbe za voćare su pripremljena stručna predavanja, natjecanje u kategoriji najbolje održavanih voćnjaka u rodu, novozasnovanih voćnjaka, kao i najljepše osmišljenog izložbenog prostora. Na više od 100 štandova, osim voćara koji predstavljaju brojne suvremene i stare sorte jabuka, jabučine rakije, sokova, pekmeza, kolača…, na ovoj manifestaciji predstavljaju se i obrti protkani tradicijom – lončari, šeširdžije, medari, slamari, pletači šiblja, tkalci… Ova manifestacija slavi i njeguje vrijedne ruke voćara i zanatlija.

Medijski pokrovitelji događaja su Glas Slavonije, Slavonski radio, Televizija Slavonije i Baranje, Radio Đakovo, Novi radio Đakovo, Đakovo Danas, Osijek031, SiB i šokački portal. Organizatori 16. županijske, 12. regionalne i 10. međunarodne izložbe jabuka – Jabučini dani 2016. su Savjetodavna služba i Udruga voćara “Voćar-Đakovština” uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Đakova, a pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Đakova i Ministarstva poljoprivrede.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike