Učionica
OČEKIVANI ZAVRŠETAK RADOVA – U JESEN 2018. GODINE

U tijeku gradnja novog, trećeg studentskog paviljona u kampusu
Objavljeno 15. listopada, 2017.

Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša novog studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku započela je početkom srpnja 2017. godine. Do sada je iskopana građevinska jama za zgradu studentskog paviljona te postavljena armatura temeljne ploče na prethodno pripremljene slojeve. Priređeni su i vodovi za zgradu kako bi moglo početi betoniranje temelja.

Istodobno se radi i na sjevernom parkiralištu, gdje su odrađeni pripremni radovi, postavljeni vodovi te ugrađen nosivi sloj konstrukcije. Svaki tjedan održavaju se i koordinacije na gradilištu kojima su nazočni predstavnici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, stručnog nadzora i projektantskog nadzora, voditelj projekta te predstavnici izvođača radova. Očekivani završetak građevinskih radova je u jesen 2018. godine. Valja podsjetiti kako će nova zgrada studentskog paviljona omogućiti smještaj za dodatnih 796 studenata u ukupno 404 sobe, što je od iznimnog značaja za Sveučilište u Osijeku.

Za vrijeme navedenih radova promet južno od postojećeg studentskog doma prema zgradama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Građevinskog fakulteta Osijek u sveučilišnom kampusu privremeno je obustavljen. Stoga Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku moli stanare sveučilišnog kampusa kao i ostale građane grada Osijeka za strpljenje i razumijevanje.

(Damir Markulak, Sanja Scitovski)

Možda ste propustili...

IZVRSTAN KONCERTNI CIKLUS DOŽIVIO VIŠE OD 100 IZDANJA

„Osječka glazbena srijeda“ privlači sve više publike

PROF. DR. SC. DRAGO ŽAGAR, DEKAN FAKULTETA ELEKTROTEHNIKE, RAČUNARSTVA I INFORMACIJSKIH TEHNOLOGIJA OSIJEK

„Stalno evaluiramo i prilagođavamo naše studijske programe potrebama tržišta rada“

ODRŽANA JOŠ JEDNA EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA

Ove godine u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Puli, iduće godine i u Osijeku