Učionica
BOGATA MEĐUNARODNA RAZMJENA ODJELA ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Studenti iz Njemačke i Španjolske na stručnoj praksi u Osijeku
Objavljeno 15. listopada, 2017.

Na Odjelu za biologiju Sveučilišta u Osijeku tijekom lipnja i srpnja 2017. studentica Carina Lackmann sa Sveučilišta u Aachenu odradila je stručnu praksu putem Erasmus+ programa pod vodstvom doc. dr. sc. Mirne Velki.

Nakon što se vratila u Njemačku studentica Carina Lackmann poslala je pisanim putem dojmove o svome boravku u Osijeku. "Na Odjelu za biologiju dočekana sam vrlo srdačno. Za vrijeme stručne prakse svi su mi velikodušno nudili pomoć te bili vrlo prijateljski raspoloženi. U vrlo kratkom vremenu provedenom na Odjelu naučila sam mnogo o ekotoksikologijskim alatima (mjerenje biomarkera, toksikologijski testovi i slično), kojima se mogu mjeriti zagađenja, a omogućeno mi je i samostalno izvođenje nekih eksperimenata. Tijekom ta dva mjeseca provedena na Odjelu za biologiju mnogo sam naučila o ekologiji tla, ali i o Sveučilištu te hrvatskoj kulturi. Željela bih da je moj boravak u Osijeku potrajao duže", poručila je njemačka studentica. Odjel za biologiju i početkom nove akademske godine nastavlja s pozitivnom praksom razmjene studenata. Naime, na Odjel je putem Hrvatske udruge za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti (IAESTE Croatia) stigla studentica Christie Philipp iz Njemačke. Ona će tijekom rujna i listopada 2017. obavljati stručnu praksu kod doc. dr. sc. Dubravke Čerba. Početkom listopada 2017. stigle su i dvije studentice iz Španjolske, Julia Loring Menendez i Elena Pacheco Garcia, koje na Odjelu ostaju tijekom cijele akademske 2017./2018. godine.

(Vesna Radman-Meić)

Možda ste propustili...

SVEUČILIŠTE PREDALO NOVU ZGRADU AKADEMIJI ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Novouređen prostor za osječku Akademiju

SUSRET PREDSTAVNIKA KULTURNIH INSTITUCIJA OSIJEKA I NOVOG SADA U CILJU IZGRADNJE PARTNERSTAVA I SURADNJE

Sveučilište u Osijeku i kao mjesto međunarodnih kulturnih susreta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva