Regija
U POVODU DANA GORNJEG MIHOLJCA

Održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora
Objavljeno 14. listopada, 2017.

GORNJI MIHOLJAC - Povodom Dana mjesta Gornjeg Miholjca i blagdana mjesne zaštitnice sv. Terezije Avilske, u petak je u seoskom domu održana proširena svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Gornji Miholjac. Osim svih članova Vijeća, na sjednici su bili predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić i načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, predsjednik Streljačkoga kluba Miholjac Josip Kovačić, učiteljica u Područnoj školi Jasna Kizivat i drugi mještani.


Svečana sjednica započela je minutom šutnje „ponosne hrvatske tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje koji su stvorili ovu državu“ i programom manifestacije povodom Dana Gornjeg Miholjca koji je iznio predsjednik Vijeća MO Željko Kolinger. On je također predstavio izvještaj o provedenim aktivnostima, u kome je naglašeno uređenje prostorije za sastanke i sanitarnog čvora u društvenom domu te prekrivanje i uređenje svlačionica NK Miholjac. Predsjednik Kolinger zahvalio se mjesnim volonterima na njihovu zalaganju, jer bez njih nikakve se aktivnosti u selu ne bi mogle provesti.
Najznačajniji projekti pred mještanima Gornjeg Miholjca, uz državnu, županijsku i gradsku potporu, jesu etapno renoviranje dvorane na katu mjesnog doma, izgradnja nogostupa u ulicama Petra Zrinskog i kneza Domagoja do škole te izgradnja mosta na rijeci Čađavici u Ulici kneza Domagoja.


Čestitajući mještanima Dan Gornjeg Miholjca, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić izrazio je uvjerenje da će aktivnosti vrijednih članova VMO u tom slatinskom prigradskom naselju pridonijeti stvaranju boljih uvjeta življenja, koji će rezultirati ostankom mladih ljudi u mjestu. Za ostvarenje takvih projekata ponudio je pomoć Županije. Predsjednik VMO Kolinger i drugi prisutni u više navrata istaknuli su žaljenje što čelnici Grada Slatine, niti njihovi zamjenici, nisu došli čuti njihove probleme i planove, niti sudjelovati u njihovu slavlju.    
Obilježavanje Dana Gornjeg Miholjca nastavlja se sportskim, zabavnim i društvenim manifestacijama u nedjelju, 15. listopada. U prostoriji za misne obrede Hrvatskog doma sveta misa bit će služena u 8,30 sati, a proslava će završiti cjelovečernjom zabavom u velikoj dvorani doma uz glazbeni sastav San iz Virovitice.

Petar Žarković

Gornji Miholjac dobio Park hrvatskih branitelja


Članovi Vijeća Mjesnog odbora Gornji Miholjac Ivica Krstić, Danijel Radočaj, Mario Kolarić, Josip Matoković i predsjednik Željko Kolinger jednoglasno su prihvatili Kolingerov prijedlog i odlučili da katastarski neobilježeni prostor usred mjesta, na početku Ulice kneza Domagoja ispred katastarske čestice 102, dobije naziv Park hrvatskih branitelja. To je preduvjet da se na tom prostoru u skoroj budućnosti podigne i spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.  

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike