Sport
PROMOCIJA U VINKOVCIMA

Predstavljena monografija ''25 sezona Cibalije u Hrvatskoj nogometnoj ligi''
Objavljeno 13. listopada, 2017.

VINKOVCI - Cibalia je jedini klub i jedini grad koji imamo su Vinkovci, a ova monografija koju je Davor Mikulić napisao ima veliku vrijednost, rekao je Vladimir Bakarić na promociji monografije ''25 sezona Cibalije u Hrvatskoj nogometnoj ligi'', autora Davora Mikulića u prostorijama HNK Cibalije gdje se okupio veliki broj posjetitelja, navijača, kao i igrača Cibalije.

-U monografiji se može vidjeti 25 sezona Cibalije u Hrvatskoj nogometnoj ligi, odnosno od osnutka HNL 1992. godine pa  sve do sezone kad se Cibalia vratila u prvoligaško društvo. Monografija obuhvaća presjek svake sezone, popraćena je tablicama, fotografijama, strijelcima, grafikonima. Ideja za pokretanjem ove monografije došla je sasvim slučajno, prvo sam mislio raditi samo za sebe, no par ljudi koje cijenim Ivica Aničić, Vladimir Bakarić i Darko Stojanović-Stoja su rekli da je to zanimljiv materijal i da je šteta da ne bude ukoričen, tako je sve krenulo. Poslije inspiracije nije trebalo, nego je sve išlo kako sam zamislio, rekao je Davor Mikulić, autor monografije.

- Monografija je stvarno vrijedna čitanja i monografija je koju bi svaki građanin Vinkovaca koji voli Cibaliju trebao i morao imati, rekao je Vladimir Bakarić, navijač Cibalije i vinkovački književnik, te dodao:
- Autor monografije  se stvarno potrudio, to je mukotrpan rad od nekoliko  godina istraživanja, arhive, razgovora, fotografija do svih podataka koji se nalaze u monografiji. Svi koji uzmu monografiju u njoj mogu vidjeti apsolutno sve rezultate, tablice, igrače koji su igrali u Cibaliji, prilog o našim vjernim Ultrasima, trenerima i predsjednicima kluba. Jedna monografija koja je jako važna, rekao bih, jedna od najvažnijih od kad je klub pod imenom Cibalia, ne samo za ovaj klub, nego mislim i za ovaj grad, jer naš klub je nedjeljivi dio ovog grada, rekao je Vladimir Bakarić.


Dražen Pernar ispred HNK Cibalije izrazio je veliko zadovoljstvo što je monografija izašla jer je to svakako vrijedan dokument, a obuhvaćeno je sve do najsitnijih detalja u 25 godina Cibalije u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

-Autoru čestitam na ovoj monografiji, na uloženom trudu koji je uložio skupljajući sve ove podatke. Znam da jako dugo prati Cibaliju i da je jako voli, želio bih da ne stane na ovoj monografiji, nego da svoja iskustva i saznanja pretoči u neku novu monografiju, rekao je Pernar.
Svečanost promocije monografije uveličao Darko Jakuš-Jale na gitari, a odabrane ulomke iz monografije čitala je Ivana Jozinović.
Mario Kokaj

Možda ste propustili...

ZAGREPČANIMA NASLOV NA MEMORIJALU VUKOVARSKIH BRANITELJA

Ugledno nogometno društvo i mlade nade na istoku države

SENIORSKO KARATE PRVENSTVO HRVATSKE

Ženski kata tim Essekera okitio se srebrnim odličjem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana