Sport
DINAMO - OSIJEK

Na “modre” krenuti istim receptom kao protiv PSV-a
Objavljeno 14. listopada, 2017.
Utakmici s Dinamom pristupam kao da ih možemo pobijediti - rekao je Zekić

Tiho, bez velikih najava, nogometaši Osijeka dočekuju gostovanje kod Dinama. To je prvo od dva uzastopna teška gostovanja (sljedećeg vikenda Osijek će igrati na Rujevici, nap.a.) koja će biti pravi test vrijednosti osječke momčadi. Bijelo-plavi su dosad u prvenstvu ipak ostali lagani dužnici bez obzira na to što u derbijima još nisu doživjeli ni jedan poraz. “Brljali” su protiv suparnika s dna tablice, pa sad, ako žele ostati konkurentni u borbi za sam vrh, to moraju popravljati u okršajima s najjačima.

Umjereni optimizam

Trener Zoran Zekić uoči stanke zauzeo je vrlo kritički stav prema svojim igračima. Ljutio ga je nedostatak žara i gladi za pobjedama, a zabrinjavalo ga je i stanje forme nekih važnih karika. Sve to pokušavao je Zekić popraviti u proteklih desetak dana, a uoči puta u Maksimir bio je daleko bolje raspoložen negoli uoči stanke.

- Dobro smo radili tijekom stanke. Čini mi se kako je momčad konačno malo živnula, što mi daje nadu da ćemo u Zagrebu biti angažirani, koncentrirani i spremni odigrati dobru utakmicu, kaže trener osječkog prvoligaša.

U posljednja dva gostovanja na Maksimiru Osijek se predstavio u dobrim izdanjima. Jednom je pobijedio, a drugi put je ostao bez plijena u samoj završnici utakmice nakon što je ispustio minimalno vodstvo. Dakle, umjereni optimizam koji emitira Zekić nije bez temelja.

- Dinamo respektiramo, ali ga se ne trebamo uplašiti. Tako trebamo pristupiti utakmici i vjerovati kako možemo ostvariti pobjedu. Nitko nam ne brani da pokušamo - smatra Zekić.

Momčad koju će poslati na travnjak nije mogao otkriti.

- Igrat će oni koji su najčešće igrali ove sezone. Još se nisam do kraja odlučio. Imam dvije-tri dvojbe, a i dvije-tri taktičke varijante koje vrtim u glavi. Nije ni meni drago što se još nisam odlučio koju ću koristiti, ali zato sam zadovoljan što su se sami igrači ponudili za razgovor o nekim taktičkim stvarima. To je ugodna promjena - kaže Zekić.

Vremena za pripremanje taktike za taj, ali i za susret s Rijekom za tjedan dana koji zahtijeva sličan taktički pristup bilo je dovoljno, a do koje mjere su ga igrači usvojili vidjet ćemo već večeras u Maksimiru.

PSV kao recept

Dobra vijest za bijelo-plave je što se protiv Dinama od njih ne očekuje dominacija i izrazito napadačka orijentacija. Kada igraju na taj način, susreću se s brojnim problemima.

- Mučimo se protiv momčadi koje igraju zatvorenije, ali to nas neće mučiti u ovoj utakmici. Nije mudro u Maksimiru izići posve spuštenog garda. Mislim kako je recept za uspjeh način na koji smo igrali protiv PSV-a. Čvrsta i organizirana obrana, pa ih ugrožavati iz brzih protunapada - kaže Mile Škorić, koji će, u odsutnosti Borne Barišića, u Zagrebu biti kapetan bijelo-plavih.

Utakmica protiv Dinama, a kasnije i ona s Rijekom bit će trenutci istine za Osijek. U njima ćemo saznati vrijedi li ova momčad bijelo-plavih borbe za sam vrh tablice ili će se morati zadovoljiti bitkom za treće mjesto. Dinamo i Rijeka već sad imaju pristojnu bodovnu prednost, pa bi loši rezultati u tim derbijima Osječane posve udaljili od prve dvije pozicije.

- Ne trebamo se opterećivati pogledom na ljestvicu. Važnije nam je fokusirati se na kvalitetu igre. Ako ona bude zadovoljavajuća, onda neće izostati ni dobri rezultati. To je utakmica slična poput onih europskih koje smo dobro igrali. Riječ je o pravom derbiju, a u njima smo ove sezone bili uspješni - zaključuje v.d. kapetana Osijeka.

Dalibor KELER

DINAMO - OSIJEK

Početak: Subota, 19 sati

Livaković-Malenica

Stojanović - Grgić

Sigali - Škorić

Benković - Barać

Lecjaks - Bočkaj

Moro - Mioč

Doumbia - Mudražija

Soudani - Boban

Ćorić - Hajradinović

Olmo - Lopa

Henriquez - Ejupi

Stadion: Maksimir

Kapacitet: 35.123

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

12. kolo

PETAK

Rudeš - Lokomotiva 0:1 (0:1)

SUBOTA

15 sati

Istra 1961 - Rijeka

19 sati

Dinamo - Osijek

NEDJELJA

15 sati

Slaven Belupo - Inter Zaprešić

19 sati

Hajduk - Cibalia

Derbi

OSIJEK JE S TRI VODEĆA BEZ PORAZA

Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike