Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Osječki klubovi žele više od boda
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Na otvaranju sezone superligaški slavonski odbojkaški tercet nije se proslavio. Od mogućih šest bodova osvojena su dva, po jedan su uzeli odbojkaši(ce) s Drave, koji će zajedno s Novogradiščankama krenuti u popravak dojma i podebljanje salda.

U 2. kolu očekuje se tako i prva pobjeda u elitnom društvu, a njoj su na papiru najbliži odbojkaši Murse-Osijek, koji ponovo igraju na domaćem parketu. Subotnji gost je zagrebački Medicinar, debitant među najjačom osmorkom, koji je prije tjedan dana slavio u pet setova protiv Črečanaca, koliko su “mursaši” igrali protiv Rijeke, koja je na kraju ipak bila s(p)retnija. Momčad Davora Meringera je i u porazu pokazala da je u stanju igrati na kvalitetnoj razini, koju bi trebalo iskazati i u drugoj uzastopnoj utakmici u Gradskom vrtu. Ostale su utakmice Centrometal (Črečan) - Mladost (Zagreb) i Rijeka - Kitro Varaždin, a utakmica Sisak - Mladost Ribola Kaštela već je odigrana (2:3).

Odbojkašice Osijeka čeka novi sraz s ekipom koja je od ove sezone u Superligi. Kod Olimpika je prije sedam dana koban bio peti set, a sada ih čeka Rijeka CO (19.45), protiv koje će pokušati osvojiti i više od boda. Do svog prvog će teško Nova Gradiška, koja je gost zagrebačke Mladosti (18). Još igraju Marina Kaštela i Olimpik (Zagreb) te Poreč i Kaštela Cemex.

Prvoligašice iz Slavonije tražit će potvrdu dobrog starta. Po drugu pobjedu Vukovar ide u Rovinj (subota, 16.30), a Đakovo u nedjelju (17) dočekuje splitska Brda. Preostali parovi su: Kostrena - Zadar i Azena Velika Gorica - Drenova. Kod odbojkaša sastaju se Trnje (Zagreb) - Zadar i Šibenik 91 - Split. N.Benčina

Mursa-Osijek dočekuje Medicinar. ŽOK Osijek su gošće Rijeke CO, a Nova Gradiška Mladosti (Z)

Najčitanije iz rubrike