Sport
PH U RITMIČKOJ GIMNASTICI

U dvorani Jug nastupa pet osječkih “gracija”
Objavljeno 14. listopada, 2017.

Danas (subota) osječki KRŠG Rondo u SD Jug domaćin je 26. pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici. U Osijek dolaze naše najbolje ritmičarke u svim uzrastima, od mlađih kadetkinja preko kadetkinja i juniorki do seniorki.

Natjecanje u višeboju, vježbi s loptom, obručem, čunjevima ili vijačom počinje u Jugu u 9.15, a prvo se predstavljaju mlađe kadetkinje. Zatim na scenu stupaju kadetkinje, a u poslijepodnevnom programu (15.30) za medalje će vježbati juniorke i seniorke. Nakon 19 sati vrijeme je za proglašenje najboljih i dodjelu medalja.

Prema riječima trenerice i glavne organizatorice natjecanja, Branke Stojković iz KRŠG Rondo, prijavljene su 52 natjecateljice iz 12 hrvatskih klubova od Pule, preko Poreča, Virovitice, Varaždina, Zadra, Šibenika, Zagreba do Osijeka. Nastupit će pet domaćih “gracija”, boje Ronda branit će mlađa kadetkinja Iva Janjić, kadetkinje Barbara Čuljak i Lorena Jelošek i juniorka Patricija Mate. Svoje umijeće i gracioznost pokazat će i Inga Rukovanjski, članica KRG Osijek. Dolazak najboljih hrvatskih ritmičkih gimnastičarki pozivnica su za Osječane da u subotu navrate do dvorane Jug, a ulaz je besplatan. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike