Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Zabok je domaća ligaška premijera
Objavljeno 14. listopada, 2017.

Prošle nedjelje košarkaši Vrijednosnica Osijek i službeno su zakoračili u novu domaću sezonu. Otvaranje je bilo uspješno. “Brokeri” su slavili u Trnskom protiv Zagreba. Bilo je uvjerljivo (86:68), kao što je nekoliko dana kasnije bio i poraz u Alpe Adria Kupu u Sloveniji. No, utakmica kod Šenčura bila je samo zagrijavanje za domaću ligašku premijeru na koju u nedjelju (17.05 sati) stiže Zabok.

- Uvodni dio sezone odrađujemo prema planu. Start u Premijer ligi bio je dobar, kod Zagreba smo odradili ono što se od nas i očekivalo. Momčad je bila raspoložena, efikasna, a uz startere dobar posao odradili su i igrači s klupe. Petorica su imali dvoznamenkasti učinak, stoga je jasno da nam pobjeda nije mogla izmaknuti. Ovoga trenutka još uvijek smo bolji u napadačkom dijelu naše igre, a nadam se da će i obrana uskoro izgledati kako priželjkujem - kaže trener Vladimir Krstić.

S defanzivnim izdanjem momčadi sigurno nije bio zadovoljan preko tjedna u Sloveniji, a doživljeni poraz (80:59) poslužit će sigurno kao dobro upozorenje.

Zabok je uvijek bio “tvrd” suparnik u Gradskom vrtu, gdje sada stiže nakon domaćeg poraza od Šibenika (72:81). Krstić je pratio taj dvoboj, snimio dobre i loše stvari u redovima nedjeljnog gosta.

- Dva igrača koja su programirana da imaju ulogu nositelja, Smajlagić i Marić, stigli su im u završnoj fazi priprema. Nisu možda još uigrani, ali sigurno nisu planirali sezonu otvoriti porazom kod kuće. Mene, kao i uvijek, prije svega zanima naša igra koja ima prostora za napredak. Prednost je i domaći parket, stoga je jasno da imamo namjeru nastaviti pozitivnu seriju u prvenstvu - kaže Krstić, čiji će igrači imati i motiv više da se pokažu u najboljem svjetlu. Ovaj dvoboj prenosi i HRT, stoga će od 17.05 sati i šira javnost moći vidjeti s kakvim adutima u novu sezonu ulaze Vrijednosnice Osijek.

Prva utakmica 2. kola HT Premijer lige već je odigrana u Zadru, gdje je domaćin svladao Zagreb (124:99). Jučer su igrali Šibenik - Škrljevo, u subotu se sastaju Hermes Analitica (Zagreb) - Jazine Arbanasi (Zadar), a dan poslije na parket će Alkar (Sinj) - Cedevita (Zagreb). Kolo u ponedjeljak zaključuju Cibona (Zagreb) - Split, a slobodna je Ribola Kaštela.

Nino BENČINA
PRODAJA GODIŠNJIH ULAZNICA

Prije utakmice sa Zabokom, KK Vrijednosnice Osijek krenule su i s prodajom godišnjih ulaznica za utakmice koje će se odigrati u Gradskom vrtu (prvenstvo, Kup Hrvatske) u sezoni 2017./18. Cijena je 150 kuna, i mogu se kupiti u klupskom tajništvu na adresi Kapucinska 25/II, a dodatne inormacije možete dobiti na 031/250-100.

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike