Regija
8. KOORDINACIJA GRADONAČELNIKA I NAČELNIKA

Odgovornost i dobra organizacija
Objavljeno 14. listopada, 2017.

NAŠICE - U restoranu Ribnjak pokraj Našica održana je osma Koordinacija gradonačelnik i načelnika, a razgovaralo se o učinkovitoj organizaciji jedinica lokalne samouprave. Osim o provedbi odluke Ustavnog suda o obvezi plaćanja komunalne naknade za državnu imovinu, statusu uvođenja poreza na nekretnine i projekciji prihoda od komunalne naknade, raspravljalo se i o prekršajnoj odgovornosti čelnika za pravodobnu i potpunu naplatu gradskih/općinskih prihoda te njihovoj odgovornosti u nepravilnostima u nalazima državne revizije.

Koordinacija gradonačelnika i načelnika osmišljena kao platforma za razmjenu prakse i kontinuirano informiranje čelnika jedinica lokalne samouprave, zajedničku analizu prisutnih problema te pronalaženje prikladnih rješenja. Okuplja gradonačelnike i načelnike u Udrugu gradova, dok stručnu podršku u radu pruža informatička tvrtka Libosoft Cicom iz Zagreba, koja razvija rješenja i pruža konzultantske usluge jedinicama lokalne samouprave.

- Koordinacija obuhvaća županije, gradove i općine od Iloka do Dubrovnika te trenutno okuplja pola županija i gradova te trećinu općina u Hrvatskoj. Uz županije, gradove i općine, korisnici usluga LC-a su i komunalna poduzeća te upravitelji nekretnina – rekao je Vedran Jurišić u ime tvrtke LC-a Regija Slavonija, u uvodnom dijelu koordinacije, čije sudionike je pozdravio i domaćin i pokrovitelj, gradonačelnik Našica Josip Miletić.

Stručnjacima tvrtke LC koji su održali predavanja, pridružio se i glavni tajnik Ustavnog suda Teodor Antić, koji je govorio o statusu i sudbini pročelnika kao glavnih operativaca i nositelja procesa u lokalnoj samoupravi.

- Prikupljamo informacije i prenosimo ih korisnicima upravo na ovakvim koordinacijama koje su dosad već održane u Poreču, Crikvenici, Biogradu, Krku i Zagrebu - rekao je pomoćnik direktora tvrtke Libosoft Cicom Marko Ignjatović i dodao da su povratne informacije o prijašnjim predavanjima jako dobre.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike