Ekonomija
SPREMAJU SE ZA BURZU?

U tvrtki Žito obučili se za izlazak na burzu
Objavljeno 14. listopada, 2017.

Tri hrvatske tvrtke, među njima je i osječki Novi agrar (koji posluje kao dio Žito grupe), uspješno su završile dvogodišnji edukacijski program Grupe Londonska burza, a svoja iskustva predstavili su na Elite konferenciji koju je u Zagrebu organizirala Zagrebačka banka.

Kako su priopćili iz Zabe, riječ je o programu kroz koji Elite i UniCredit CEE Lounge zajedno detektiraju izvrsna, brzorastuća, mala i srednja poduzeća srednje i istočne Europe da bi im omogućili da se upoznaju s različitim opcijama financiranja te ih pripremili za investitore ili izlistavanje na nekoj od burzi.

- Stvaranje novih prilika za financiranje i razvoj ljudskih potencijala svakako je najveća vrijednost koju nosimo iz ovog programa - rekao je Jozo Ljubičić, član Uprave tvrtke Žito. Istaknuo je da su u programu prošli procese od donošenja odluke o optimizaciji financiranja i detaljni uvid u cjelokupni postupak najkompleksnijih načina prikupljanja kapitala. Uz Osječane, ovu edukaciju su prošle tvrtke Tokić i Span. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

2

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora