Ekonomija
PROMJENE U UPRAVI

Božo Prka odlazi s čela Privredne banke Zagreb
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Intesa Sanpaolo objavila je da je dugogodišnji predsjednik Uprave Božo Prka donio odluku o odlasku iz Privredne banke Zagreb d.d. iz osobnih razloga, nakon isteka tekućeg mandata 10. veljače 2018. Na mjesto predsjednika Uprave PBZ-a došao je početkom 1998. godine. Nadzorni odbor imenovao je Dinka Lucića kao kandidata za predsjednika Uprave, što podliježe ishođenju prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke. Dinko Lucić dugogodišnji je član Uprave PBZ-a koji je također bio i član Uprave VÚB banke u Slovačkoj.

- Tijekom dvadesetogodišnjeg rukovođenja od strane g. Prke, banka je privatizirana i potpuno preoblikovana u modernu i inovativnu financijsku instituciju koja je postala tržišni i tehnološki lider u različitim segmentima bankarskog poslovanja. Još jednom, želim osobno zahvaliti g. Prki za njegov vrijedan doprinos tijekom godina i poželjeti mu sve najbolje u budućnosti - rekao je Ignacio Jaquotot, direktor Sektora za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo.

PBZ je visoko likvidna i kapitalizirana banka s bazom većom od 1,6 milijuna klijenata.  

- Nakon vrlo intenzivnog i dugog razdoblja provedenog na čelu Uprave PBZ-a odluku o odlasku iz banke donio sam isključivo motiviran osobnim razlozima sa željom da se ubuduće više posvetim privatnom životu i svojoj obitelji, a ne s namjerom preuzimanja neke druge dužnosti - rekao je Prka. E.S.

Najčitanije iz rubrike