Crna kronika
OČEVID SUDARA KOD VRANOVACA

Za nesreću je kriv vozač automobila
Objavljeno 14. listopada, 2017.

VRANOVCI - Poznati su rezultati očevida tragične prometne nesreće u kojoj je u sudaru automobila i autobusa koji je prevozio školsku djecu kod Vranovaca poginuo vozač automobila, dok je 21 dijete i troje odraslih u autobusu lakše ozlijeđeno. Nesreća se dogodila u četvrtak u 10,40 sati, na županijskoj cesti 4202 između Vranovaca i Trnjana, nedaleko od Slavonskog Broda.

- Provedenim očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 59-godišnji vozač automobilom prešao sa svoje prometne trake preko pune razdjelne crte na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Uslijed toga je došlo do udara prednjeg lijevog dijela automobila u prednji lijevi dio autobusa. Od jačine udara automobil je odbačen te je sletio u odvodni kanal s južne strane kolnika, dok je autobus sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, pri čemu se prevrnuo na desnu bočnu stranu - doznajemo od Kukura Stjepana iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Djeci i njihovim pratiteljima ukazana je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, a petero učenika u bolnici je zadržano na promatranju.

Podsjetimo, nakon ove nesreće u javnost je puštena informacija da je vozaču automobila najvjerojatnije pukla guma na automobilu KIA, ali i da se vraćao sa kemoterapije iz Slavonskog Broda te da mu je u jednom trenutku pozlilo. Međutim, iz policijskog priopćenja ni jedna od tih teorija nije vidljiva, pa trenutno nije moguće znati što je dovelo do toga da 59-godišnjak prijeđe vozilom na suprotonu traku i sudari se sa autobusom punim djece od 1. do 4. razreda OŠ Josipa Kozarca iz Slavonskog Šamca koja su išla na predstavu u Slavonski Brod u pratnji nastavnica i asistentica.

Za vrijeme očevida, u vremenu od 10,40 do 16,05 sati, promet vozila na navedenoj dionici županijske ceste bio je u prekidu, te se odvijao obilaznim pravcima uz regulaciju policijskih službenika.

U svezi ove prometne nesreće policija podnosi obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.S.Lacić

Još nije utvrđeno da li je vozaču automobila pozlilo prije sudara

Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi