Sport
STOLNI TENIS

U Matijinu čast 260 natjecatelja
Objavljeno 12. listopada, 2017.
U dvorani Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku odigrat će se jubilarni 20. turnir

Nastavlja se lijepa tradicija pa će se hrvatski stolnotenisači i stolnotenisačice ponovno okupiti u Osijeku te igrati u čast Matiji Gregiću, nezaboravnom učitelju “pingića”. Ovoga vikenda (14. i 15. listopada) u sportskoj dvorani Ugostiteljsko-turističke škole na Zelenom polju na rasporedu je 20. izdanje memorijala koji će, prema najavama organizatora (STK Vodovod Osijek), biti jak kao nikad dosad. Dolazak je najavilo 260 stolnotenisača iz cijele Hrvatske, ali i iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Memorijal je kroz godine dobio i jak međunarodni štih, lani je okupio 230 natjecatelja, ove godine ljestvica masovnosti trebala bi biti podignuta, jer je STK Vodovod Osijek već zaprimio 260 prijava.

- Dolaze jaki i kvalitetni igrači ne samo iz Hrvatske, nego i BiH, Mađarske i Srbije - najavljuje predsjednik Vodovod Osijeka Alen Majić koji se nada kako će do početka turnira prijavljenih biti negdje oko 300. No, i 260 je respektabilan broj natjecatelja.

Organizatori su od ove godine uveli neke novine, došlo je do promjena u kategorijama koje će igrati. U natjecanju više nema najmlađih kadeta i kadetkinja, ali će zato za stolovima biti seniorke i seniori. Najboljima su osigurane novčane nagrade, točnije poklon-bonovi, no tako je bilo i godinu prije.

- Lani smo nagradili najjaču kategoriju, juniore, ove godine nagrade će dobiti i juniori i seniori. Najbolji u juniorskoj kategoriji dobit će bon u protuvrijednosti od 500 kuna, drugoplasirani 200, dvoje trećepalasiranih po 100 kuna. Kod seniora prvi će dobiti bon od 750 kuna, drugoplasirani 300 kuna, a trećeplasirani po 100 kuna - dodao je Majić. Uz spomenute seniore i juniore igrat će se i u konkurenciji mlađih kadeta i kadeta.

Ugostiteljsko-turistička škola tijekom subote i nedjelje od prijepodnevnih sati do navečer bit će u znaku stolnog tenisa i turnira koji se igra kao sjećanje na pokojnog čika Matiju Gregića, velikog osječkog stolnoteniskog učitelja, čovjeka koji je čak 50 godina posvetio radu s djecom. Čika Matija odavno nije s nama, no njegova Olimpija i Vodovod Osijek svake mu se godine oduže organizirajući turnir njemu u čast.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike