Sport
NOVI OBJEKT

ŽNS u Kupskoj ulici uskoro dobiva “Kuću nogometa”
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Nakon višedesetljetnog korištenja prostorija u nekadašnjem Sportskom društvu Partizan, pa potom, uspostavom Hrvatske, u Sokolskom domu, proljetos je ŽNS osječko-baranjski preselio sjedište na osječki Pampas. No, bilo je to privremeno rješenje jer će se sljedeće godine trajno preseliti u vlastitu kuću nogometa u Kupskoj ulici broj 5, smještenoj u osječkoj Industrijskoj četvrti blizu ŠRC-a Jezero. Svoj će dom i kutak tako dobiti, praktički, beskućnik od osnutka 1924. godine, a koji je u samostalnoj Hrvatskoj narastao do najviše državne razine, bar po broju klubova, a u kontekstu o najbolje ustrojenom savezu možemo govoriti samo kao o subjektivnoj procjeni. Relevantne brojke govore o savezu s najviše registriranih klubova u Lijepoj Našoj te drugom, iza zagrebačkog, po broju aktivnih nogometaša i djelatnika.

Jedan od idejnih začetnika ovog projekta je dakako predsjendik ŽNS-a Ante Vučemilović-Šimunović i inače poznat kao čovjek od akcije. Otkrio je u kojoj je fazi projekt “Županijske kuće nogometa”.

- Ideja nije novijeg datuma, ali će realizacija zato vjerujem relativno brzo stići. Najviše vremena smo utrošili za prikupljanje sve potrebne dokumentacije, što je prilično zahtjevan posao. Sada je to okončano i krećemo u realizaciju - pričao je Vučemilović-Šimunović koji je otkrio odakle i sredstva za gradnju kuće.

- Tri milijuna kuna davno su već osigurana primarno od HNS-a koji je uplatio dva i pol, a ostalih 500.000 kuna namaknuli smo vlastitim aktivnostima. Projekt već postoji na lokaciji Kupske ulice, koju nam je osigurao Grad Osijek, dajući ujedno koncesiju na zemljište za sljedećih 40 godina. Parcela je površine 1200 kvadratnih metara, a sam uporabni prostor, na etažu i pol, imat će 450 kvadrata. Ovih dana raspisat ćemo natječaj za izvođača radova od kojeg očekujemo pod krov objekt staviti do Nove godine, a svečano ga otvoriti najkasnije do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Vjerujemo naravno kako ćemo na taj način ispratiti našu reprezentaciju na ovu svjetsku nogometnu smotru. Držimo da naš Županijski nogometni savez konačno zaslužuje vlastiti kutak - zadovoljno je zaključio vodeći čovjek ŽNS-a osječko-baranjskog, koji vjeruje kako će objekt dobiti i širu primjenu, a ne samo za korist djelatnika Saveza, pa je cilj da bude komercijalno iskorištavan. D.Lekšan