Sport
PH U RITMIČKOJ GIMNASTICI

Gracije u sportskoj dvorani Jug
Objavljeno 13. listopada, 2017.
Na državnoj smotri u Osijeku nastupit će ritmičarke od mlađih kadetkinja do seniorki

Osječki KRŠG Rondo ovoga vikenda u grad na Dravi dovodi sve najbolje što ritmička gimnastika ima u Hrvatskoj. Rondo je u sportskoj dvorani Jug domaćin 26. pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske za sve uzraste, od mlađih kadetkinja do seniorki.

Dolazak najboljih ritmičarki u Slavoniju postao je tradicija, naime, Osijek je već treću godinu zaredom domaćin državne smotre, dvorane Zrinjevac i Jug, kao i KRŠG Rondo, potvrdili su se kao izvrsni domaćini natjecanja u kojem prevladavaju ljepota, gracioznost, sklad pokreta i nevjerojatne vještine hrvatskih gracija.

Natjecanje najboljih ritmičarki u višeboju, vježbi s loptom, obručem, čunjevima ili vijačom, održat će se u subotu (14. listopada), a program u osječkoj dvorani Jug počinje od 9.15, kada se predstavljaju mlađe kadetkinje. Zatim na scenu stupaju kadetkinje, a u poslijepodnevnom programu (od 15.30) za medalje će vježbati juniorke i seniorke. Poslije 19 sati vrijeme je za proglašenje najboljih i dodjelu medalja.

Prijave su već pristigle, nastupit će 52 natjecateljice iz 12 hrvatskih klubova od Pule, preko Poreča, Virovitice, Varaždina, Zadra, Šibenika, Zagreba do Osijeka. Osječka publika imat će priliku vidjeti doista sve najbolje što naša ritmičko-sportska gimnastika trenutačno može ponuditi, boje Ronda branit će mlađa kadetkinja Iva Janjić, kadetkinje Barbara Čuljak i Lorena Jelošek i juniorka Patricija Mate. Bivša “rondašica” Inga Rukovanjski prvi put na državnoj smotri nastupa pod “zastavom” svog novog kluba - KRG Osijek.

Domaćin državne smotre Rondo ne skriva velike ambicije, uzdanica je sjajna Iva Janjić koja je ove sezone u izvrsnoj formi, njezin napredak je golem i na prethodnim međunarodnim natjecanjima dokazala je kako može biti uz bok najboljima u svom uzrastu. No, ni Barbara, Lorena, Patricija i Inga nisu bez izgleda pa se od Osječanki na domaćem terenu mogu očekivati dobre izvedbe i pobjednička postolja.

Cjelodnevni program i dolazak najboljih hrvatskih ritmičkih gimnastičarki pozivnica su za Osječane da u subotu navrate do dvorane Jug, a ulaz će biti besplatan. Ono što ritmičarke nude doista vrijedi pogledati.

Ivana LIOVIĆ

U jakom hrvatskom društvu u subotu će se za medalje nadmetati i pet osječkih gracija

Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike