Sport
CIBALIA GOST HAJDUKA

Na Poljudu su Vinkovčani dva puta pobjeđivali
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Nedjeljna utakmica protiv Hajduka u Splitu za nogometaš Cibalije od velikog je značenja zbog nekoliko detalja koji bi mogli u nastavku sezone donijeti pozitivne ili negativne pomake.

Za trenera Mladena Bartolovića bit će najvažnije kako će igrači reagirati u Splitu i kakvu će igru prikazati u tih 90 minuta protiv Hajduka. Stanku zbog reprezentativnih obveza u Cibaliji su iskoristili kako su znali. Odigrali su tri prijateljske utakmice, dvije na turniru u Vukovaru i jednu u srijedu na proslavi 70 godina postojanja NK-a Omladinac iz Selaca Đakovačkih. U te tri utakmice Bartolović je isprobao 22 igrača koji su u konkurenciji za Split. Trenutačno su svi na dispoziciji treneru i spremni za sudar s Hajdukom. Prvi ovosezonski susret u Vinkovcima pokazao je kako se Cibalia može suprotstaviti Hajduku ako ima hrabrosti i potrebnu količinu trke kako bi se mogla nadigravati sa Splićanima. U Vinkovcima su se nogometaši Hajduka pred kraj susreta branili i s 11 igrača izdržavajući pritisak Cibalije. Tada je Hajduk čekao i dočekao prigodu iz kontre. Stoga, u Splitu će Bartolovićevi igrači morati biti i te kako oprezniji i mudriji ako misle prekinuti crnu seriju od četiri uzastopna poraza. Imali su Vinkovčani na startu prvenstva istu takvu seriju, a onda su u petom kolu odličnom igrom protiv Rudeša u Vinkovcima pobjedom prekinuli crni niz i potom ostvarili još dvije uzastopne pobjede. Ova utakmica je i po tome jako važna, jer ako Vinkovčani uspiju maksimalnim angažmanom ostvariti pozitivan rezultat, onda bi momčad dobila dodatan impuls za nastavak sezone i vjerojatno pozitivno reagirala u susretima koji dolaze. Međutim, ako kojim slučajem zakažu i dožive fijasko sličan onom protiv Rijeke, a sjetimo se da su u sličnoj situaciji bili i prošle sezone u Splitu, kada su u 10. kolu stradali sa 6:1. U takvom raspletu događanja u Splitu vjerojatno bi cijela momčad još više potonula i bilo bi je teško probuditi u kratkom razdoblju pa bi borba za opstanak ostala neizbježnost i realnost. Cibalia je trenutačno na osmom mjestu tek s dva boda više od Rudeša i tri od posljednje Istre 1961. Znači, stanje već sada nije bajno, ali nije još uvijek zabrinjavajuće. Utakmica protiv Hajduka će zbog svega navedenog biti i te kako važna za Vinkovčane bez obzira na to što rijetki imaju nadu da će Cibalia u nedjelju malo prije 21 sat prekinuti crnu seriju poraza.

Naravno, uvijek je zanimljivo pogledati statistiku. Ona kaže kako su Vinkovčani znali slaviti na Poljudu. Posljednji put dogodilo se to 30. travnja 2011. Cibaliju je tada vodio Stanko Mršić, a gosti su slavili s 2:1. Čak je Hajduk došao u vodstvo preko današnjeg hrvatskog reprezentativca Duje Čopa, a preokret su režirali Prgomet i Čuljak. Isti rezultat bio je 19. travnja 2008. Strijelac za Hajduk bio je još jedan današnji “vatreni” Nikola Kalinić, dok su pogotke za Cibaliju postigli Husić i Bagarić. Bila je to iznimno uspješna godina za Cibaliju na gostovanjima u Splitu. Naime, u jesen 2007. godine na Poljudu je bilo 2:2. Cibaliju je te sezone s klupe vodio Srećko Lušić.

Antun GRGIĆ
LANI NAJUVJERLJIVIJI PORAZ

Najteži poraz nogometaši Cibalije na Poljudu doživjeli su prošle sezone (24. 9. 2016.), kada su nogometaši Hajduka napunili mrežu Vinkovčana. Bilo je tada 6:1 za Hajduk, premda su Vinkovčani preko Dabre u 34. minuti izjednačili. Potop je uslijedio u drugom poluvremenu, a Vinkovčani su od 84. do 87. minute primili čak tri pogotka.

Promocija monografije

Danas (petak) s početkom u 19 sati u prostoru za medijske konferencije stadiona HNK Cibalia održati će se promocija monografije "25 sezona Cibalije u Hrvatskoj nogometnoj ligi", autora Davora Mikulića.

U promociji sudjeluju još Vladimir Bakarić, Ivana Jozinović te predstavnik Kluba. Gost programa bit će i Darko Jakuš Jale.

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike