Osijek
MEĐUNARODNI ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP “HRANOM DO ZDRAVLJA”

Šubarić: Nije dovoljno to
što imamo najkvalitetniju
zemlju u Europi
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Skup “Hranom do zdravlja”, održan u četvrtak na Poljoprivrednom fakultetu, veže se uz Svjetski dan hrane 16. listopada čiji je moto “Promijenimo budućnost migracija - uložimo u prehrambenu sigurnost i ruralni razvoj”. Dekan Poljoprivrednog fakulteta Krunoslav Zmaić rekao je da PFOS kao suorganizator Skupa participira u dijelu koji se tiče proizvodnje hrane s područja biotehnologije. Hrana je, ističe, primarni proizvod i osnova svega.

- Migracija je opustošila naša sela i gradove. Sigurno nije dovoljno to što imamo najkvalitetniju zemlju u Europi da bismo bili proizvođači hrane. Moramo okrenuti tijek tih migracija i stvoriti dobre uvjete života na selu te sve mjere koje vlast može poduzeti da bi proizvodnja hrane bila ono što Hrvatskoj treba, a prije svega vezano je uz kontekst razvoja turizma i plasmana naše hrane u turizmu - izjavio je prof. dr. sc. Drago Šubarić, dekan Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

Na Skupu su prikazana najnovija saznanja o proizvodnji hrane i utjecaju hrane na zdravlje. Preko 470 autora prezentiralo je najnovija saznanja kroz šest plenarnih i 29 usmenih priopćenja te 110 posterskih prezentacija.

- Osječko-baranjska županija ima najveću proizvodnju hrane u Hrvatskoj, a dovoljno govori da smo veliki u svim sektorima, od proizvodnje mlijeka i mesa do voća i povrća. Održavanje ovakvog znanstvenog skupa od izmimne je važnosti za nas. Rezultati ovih istraživanja sigurno će dokazati koliko treba ulagati u proizvodnju hrane da bismo dobili zdravu i zdravstveno ispravnu hranu te da bi ljudi očuvali svoje zdravlje - rekla je Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj. A. Andrejek

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

Najčitanije iz rubrike