Novosti
HUBOL POZIVA MINISTARSTVO RADA

Traže inspekciju isplate plaća u bolnicama
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) zatražila je u četvrtak, u povodu prve pravomoćne presude po kojoj KBC Osijek mora djelatnicima isplatiti dodatke za otežane uvjete rada i prekovremene sate u razdoblju od 2013. do 2015., da Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svim hrvatskim bolnicama provede inspekciju isplate plaće i poduzme zakonske mjere za naknadu učinjene financijske štete bolničkim liječnicima. Ako izostane adekvatna reakcija i namirivanje učinjene štete bolničkim liječnicima, bit ćemo prisiljeni tražiti pravdu sudskim putem, navodi u dopisu ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću predsjednica HUBOL-a Ada Barić.

Informacija o pravomoćnoj presudi, koja je donesena još u ožujku, objavljena je 4. listopada u Glasu Slavonije, a po njoj KBC Osijek mora svojim djelatnicima isplatiti dodatke za otežane uvjete rada i odgovornost za živote pacijenata u prekovremenoj satnici odrađenoj u razdoblju između 2013. i 2015.

“Kako presuda do prije sedam dana nije bila poznata javnosti, a ni liječnicima diljem Hrvatske, nadali smo se kako će po objavi odmah reagirati institucije pravne države, provesti inspekcije u svim hrvatskim bolnicama i sanirati učinjenu štetu. No to se nije dogodilo. Ovim vas putem molimo da inspekcija Ministarstva rada i mirovinskog sustava to učini kako pošteno zarađeni novac bolnički liječnici ne bi morali vraćati sudskim putem”, stoji u pismu HUBOL-a ministru. Dopis je poslan i ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, ministru uprave Lovri Kuščeviću te predsjednicima Hrvatske liječničke komore Trpimiru Goluži, Hrvatskog liječničkog zbora Željku Krznariću i Hrvatskog liječničkog sindikata Ivici Babiću. H/D.Pav.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-A ODBIJA SUČELJAVANJE

“Grbin neće biti premijer, a ni predsjednik Sabora”

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje