Novosti
HUBOL POZIVA MINISTARSTVO RADA

Traže inspekciju isplate plaća u bolnicama
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) zatražila je u četvrtak, u povodu prve pravomoćne presude po kojoj KBC Osijek mora djelatnicima isplatiti dodatke za otežane uvjete rada i prekovremene sate u razdoblju od 2013. do 2015., da Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svim hrvatskim bolnicama provede inspekciju isplate plaće i poduzme zakonske mjere za naknadu učinjene financijske štete bolničkim liječnicima. Ako izostane adekvatna reakcija i namirivanje učinjene štete bolničkim liječnicima, bit ćemo prisiljeni tražiti pravdu sudskim putem, navodi u dopisu ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću predsjednica HUBOL-a Ada Barić.

Informacija o pravomoćnoj presudi, koja je donesena još u ožujku, objavljena je 4. listopada u Glasu Slavonije, a po njoj KBC Osijek mora svojim djelatnicima isplatiti dodatke za otežane uvjete rada i odgovornost za živote pacijenata u prekovremenoj satnici odrađenoj u razdoblju između 2013. i 2015.

“Kako presuda do prije sedam dana nije bila poznata javnosti, a ni liječnicima diljem Hrvatske, nadali smo se kako će po objavi odmah reagirati institucije pravne države, provesti inspekcije u svim hrvatskim bolnicama i sanirati učinjenu štetu. No to se nije dogodilo. Ovim vas putem molimo da inspekcija Ministarstva rada i mirovinskog sustava to učini kako pošteno zarađeni novac bolnički liječnici ne bi morali vraćati sudskim putem”, stoji u pismu HUBOL-a ministru. Dopis je poslan i ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, ministru uprave Lovri Kuščeviću te predsjednicima Hrvatske liječničke komore Trpimiru Goluži, Hrvatskog liječničkog zbora Željku Krznariću i Hrvatskog liječničkog sindikata Ivici Babiću. H/D.Pav.

Možda ste propustili...

MINISTRICA NADA MURGANIĆ NAJAVILA NOVI PRODEMOGRAFSKI ZAKON

Od 1. srpnja 94.000 djece primat će doplatak

DRAŽEN JELENIĆ PREUZEO DUŽNOST OD DINKA CVITANA

Prisegnuo novi državni odvjetnik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDAN OBRAT U SLUČAJU “LAŽNI MAĐARI”

Svjedok: Policijski inspektor
me je ucijenio i prijetio mi
tražeći da govorim o mitu!

2

“ZAGORČAT ĆU ŽIVOT TEBI, TVOJOJ DJECI I TVOJOJ OBITELJI”

Podignuta optužnica protiv Vrdoljaka

3

NUDE I STANOVE ZA 350 EURA

Frankfurtska zračna luka otvoreno poziva radnike iz Hrvatske