Osijek
PUKNUO CJEVOVOD U VUKOVARSKOJ

Poplava parkiralište pretvorila u bazen
Objavljeno 13. listopada, 2017.
Stanarima naselja do suhog tla trebale su gumene čizme, a vozila su se s parkirališta probijala kroz 30 centimetara vode

Vozači koji su se jučer oko 13.30 sati našli na Vukovarskoj ulici u blizini ulaza 126a bili su neugodno iznenađeni kad je u jednom trenutku voda štrcnula velikim mlazom u zrak! Ubrzo je počela teći u potocima duž Vukovarske kraj nebodera, neposredno uz željeznički prijelaz, a što je iznenadilo ne samo one koji su se našli na cesti već i one na obližnjim balkonima.

- Živim u prizemlju i krenula sam skupiti rublje, no u jednom trenutku je krenuo poveći mlaz vode. Nisam znala o čemu se radi, a kad sam izišla iz zgrade, imala sam što vidjeti. Duž cijele zgrade i još okolo na parkingu bilo je vode, prava poplava! Neću pretjerati ako kažem oko 30 centimetara, ispričala je stanarka Vukovarske 126a.

U to su vrijeme u školu krenuli i učenici kojima su trebale gumene čizme da bi prešli "potoke" vode. Jedni drugima pomagali su prijeći goleme lokve, dok su drugi tražili okolne, donekle suhe putove da dođu do suhog tla.

Situacija se nije promijenila ni dvadesetak minuta nakon puknuća, pa smo tako dolaskom kraj spomenutog ulaza zatekli vozača koji je neuspješno pokušavao ući u automobil, a da pritom ne zagazi duboko u vodu. Nešto bolja situacija bila je na samoj Vukovarskoj ulici, gdje vode, nakon otjecanja, nije bilo u tolikoj mjeri, no zato su se ondje našli brojni stanari koji su samo mogli nagađati o čemu se radi.

- Sigurno je puknuo cjevovod, a nije ni čudo kad su to sve stare instalacije. U svakom slučaju gadno, jer došlo je iznenada, i to punim mlazom, te u neravnom asfaltu ostavilo goleme lokve. Nadam se samo da sad nećemo biti dugo vremena bez vode - prokomentirao je umirovljenik iz susjedne zgrade. Na teren su ubrzo došli djelatnici Vodovoda, ali i policija koja je bila prisiljena kontrolirati promet na tom dijelu Vukovarske. Sat i pol nakon puknuća, zbog radova, semafori na Vukovarskoj stavljeni su izvan funkcije što je stvorilo velike prometne gužve baš u vrijeme kad su se brojni vozači vraćali s posla.

Marija MIHELIĆ
DESETAK PUKNUĆA GODIŠNJE

Došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda "fi 500" i odmah su naše ekipe izišle na teren te je daljnje otjecanje zaustavljeno, rekao je Alen Prnjat, voditelj marketinga osječkog Vodovoda, dodajući da su ekipe odmah krenule s popravkom. U međuvremenu bez vode su ostali stanovnici Vukovarske omeđeni Svačićevom i Trpimirovom. Prnjat kaže da godišnje zabilježe desetak puknuća.

- Imamo oko 550 kilometara mreže i negdje mora puknuti. Ove će se cijevi zamijeniti novima - rekao je Prnjat.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana