Crna kronika
NESREĆA KOD VRANOVACA

Prevrnuo se autobus pun djece, jedna osoba poginula
Objavljeno 12. listopada, 2017.
U autobusu koji je nakon sudara s automobilom završio na boku bilo je 60 učenika osnovne škole iz Slavonskog Šamca

VRANOVCI - Vozač automobila poginuo je u mjestu Vranovci u sudaru njegove Kije s autobusom koji je prevozio školarce u Slavonski Brod. Nakon sudara autobus je završio u kanalu na boku, pri čemu su ozlijeđena 22 učenika od 1. do 4. razreda. Nesreća se u četvrtak 10.45 sati dogodila na županijskoj cesti 4202 između Vranovaca i Trnjana kod Slavonskog Broda.

Prometna nesreća dogodila se kada je na automobilu puknula guma. Vozač je zbog toga izgubio nadzor nad upravljačem, prešao automobilom na suprotni kolnički traku i sudario se s autobusom tvrtke VB Toursa, koji je prevozio 60 djece Osnovne škole “Josip Kozarac” iz Slavonskog Šamca. Od siline sudara autobus se prevrnuo na bok pokraj ceste. Automobil je također sletio s ceste, a nesretni vozač ostao je prikliješten u njemu. Zbog teških ozljeda na mjestu je preminuo. Njegovo tijelo iz smrskanog automobila izvukli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Vozila hitne pomoći koja su pristigla na mjesto nesreće ukupno su 22 učenika prevezla u slavonskobrodsku bolnicu. Kako doznajemo od ravnatelja Josipa Samardžića, petero je djece zadržano na promatranju u slavonskobrodskoj bolnici zbog mogućih komplikacija od zadobivenih udaraca i kontuzija. Samardžić je naglasio kako kod učenika nije bilo težih ozljeda te da su djeca zadržavana u bolnici radi opreza.

Vijest o prometnoj nesreći vrlo brzo je došla i do roditelja učenika, od kojih su neki automobilima došli na mjesto nesreće, a drugi su se, čuvši za ozljede, zaputili u bolnicu u Slavonski Brod. Ubrzo je na mjesto sudara došao drugi autobus, koji je preostalu djecu odvezao u školu u Vranovcima, gdje im je pružena psihološka pomoć. Na mjesto nesreće došli su i ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Branka Vučić, dožupan brodsko-posavski Damir Mirković te Anica Vukašinović, županijska pročelnica za društvene djelatnosti.

Prema riječima ravnateljice Branke Vučić, djeca su išla u galeriju Ivana Meštrovića na izložbu, a poslije su krenula u Slavonski Brod na predstavu. U pratnji 60-ak djece, od 1. do 4. razreda, bile su četiri učiteljice i dvije asistentice, od kojih je jedna povela i dijete staro četiri godine.

Promet je za vrijeme očevida bio zatvoren za sav promet. Policajci su promet preusmjeravali na obilazne pravce.

Sandra LACIĆ
DIVJAK: MINISTARSTVO ĆE POMOĆI

Na vijest o nesreći u kojoj su uz poginulog vozača automobila ozlijeđena i djeca iz autobusa, reagirala je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. “Izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Ministarstvo je odmah nakon saznanja za nesreću poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavonski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći. Želim svoj djeci brzi oporavak”, rekla je Divjak zahvalivši službama na hitnoj reakciji.

uzrok

SUDAR ZBOG PUKNUĆA GUME

IDENTIČNA NESREĆA NA KRKU

Gotovo identična nesreća zbila se u četvrtak i na otoku Krku u blizini Valbiske. Kako prenosi Novi list, automobil kojim je upravljalo 83-godišnji Austrijanac oduzeo je prednost autobusu koji je prevozio djecu u školu u Krk. Od posljedica sudara 83-godišnjak je smrtno stradao, dok u autobusu, srećom, nije bilo ozlijeđenih. Supruga (80) vozača BMW-a lakše je ozlijeđena.

Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike