Regija
FRANCUSKI HUMANITARCI USTRAJNI

Stigao treći tegljač pomoći
Objavljeno 12. listopada, 2017.

SLATINA - U slatinski Crveni križ stigla je vrijedna humanitarna donacija francuskih udruga Fraternite Catalogne Croatie i Medicine Aide et Presence (MAP) iz grada Perpignana. To je već treći tegljač ove godine za slatinsko-orahovački kraj, a od 1992. bilo ih je više od stotinu. Istovaru robe nazočio je i gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je od srca zahvalio donatorima.

– Francuski donatori pokrivaju one segmente skrbi za potrebite koje lokalna samouprava ne može podmiriti jer nema dovoljno sredstava, niti se takve donacije kod nas prikupljaju. To su uglavnom medicinski kreveti, sanitetski materijal i druga pomagala koja su od iznimne važnosti za sve nepokretne bolesnike - rekao je gradonačelnik.

– Novac za transport prikuplja se prodajom antikviteta, kolača i iz vlastitih džepova. Donatore posebno raduje posjet domovima korisnika, uglavnom višečlanih obitelji na području bivše slatinske općine. Više od 300 medicinskih kreveta podijeljeno je i kruži slatinskim krajem mijenjajući korisnike već 20 godina - naglasio je ravnatelj GD Crvenoga križa Slatina Vladimir Jelenčić.

U ovom humanitarnom poslu svojim nesebičnim zalaganjem (trošeći svoje vrijeme i novac) posebno se ističu Josett Roig i Ivica Perković (rodom iz Orahovice) sa suprugom Carmen, voditelji udruge Fraternite Catalogne Croatie, te liječnik u mirovini Pierre Chollat-Namy, predsjednik udruge Medicine Aide et Presence. Kažu, ustrajat će sve dok ih zdravlje bude služilo, a jedina nagrada im je da nekomu potrebitom pomognu i olakšaju brige i patnje. P. Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike