Ekonomija
2000 NOVIH RADNIH MJESTA

U zdravstvenom turizmu 350 mil. eura investicija
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u četvrtak da bi stupanje na snagu zakona o pružanju usluga u turizmu otvorilo put za 350 milijuna eura vrijedne investicije u projekte zdravstvenog turizma, čime ukupna vrijednost očekivanih investicija u turizam u 2018. godini raste na gotovo 1,3 milijarde eura. Vlada je u četvrtak u saborsku proceduru uputila prijedlog zakona o pružanju usluga u turizmu, kojim se, među ostalim, u usluge koje se smatraju turističkima uvrštavaju i usluge zdravstvenog turizma. Zakon bi trebao stupiti na snagu 1. siječnja, a početi se primjenjivati od 1. srpnja 2018.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Cappelli je istaknuo kako je ovo prvi put u povijesti da se u Hrvatskoj konkretno zakonski rješava pitanje pružanja turističkih aranžmana u zdravstvenom turizmu. "Turističke agencije će prvi put moći nuditi pakete zdravstvenih usluga u specijalnim bolnicama, lječilištima ili privatnim poliklinikama", naglasio je, dodajući da će pakete moći nuditi i same zdravstvene ustanove preko posebno osnovanih poduzeća za tu namjenu. “Na taj način otvorit će se jedna nova mogućnost investicija koju planiramo u sljedećoj godini, u visini od 350 milijuna eura pripremljenih projekata u zdravstvenom turizmu”, kazao je Cappelli. Završetkom tih investicija, dodao je, otvorit će se i približno 2000 novih radnih mjesta.H

Novi zakon

Prijedlogom novog zakona propisuju se usluge koje se smatraju turističkim uslugama zdravstvenog turizma, a to su usluge organiziranja i/ili posredovanja usluge prijevoza, turističkog transfera i smještaja, kao pojedinačne usluge ili kao organizirano putovanje, koje se pružaju korisnicima zdravstvenih usluga zdravstvenog turizma.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike