TvObzor
PICKBOX: PREMIJERA DVIJE NOVE SERIJE

Deset dana i Posljednja truba
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Volite serije i volite jesen? Ove sezone uz najšarolikije godišnje doba spojite svoju drugu ljubav i uključite se u ekskluzivan maraton serija na Pickboxu. Dvije serije koje premijerno možemo ratiti na ovoj domaćoj streaming videoteci od 2. 10. zovu se Deset dana (10 Days in the Valley) i Posljednja truba (The Last Post).

Prva je kriminalistička drama koja u glavnoj ulozi ima televizijsku producenticu koju utjelovljuje Kyra Sedgwick, a kojoj preko noći iz vlastitog doma nestane maloljetna djevojčica.

Druga serija je protuteža napetoj mističnoj drami, dolazi iz tradicionalno kvalitetne BBC-jeve produkcije, a tematizira život britanskih vojnika i njihovih obitelji u Jemenu tijekom šezdesetih godina prošloga stoljeća. Obje serije su najnoviji jesenski aduti BBC-ja i ABC-ja te će se nove i nikad viđene epizode moći pratiti u tjednom ritmu, i to svaki ponedjeljak. Ništa od bindžanja, ali iščekivanja kao u dobra stara vremena neće nedostajati.

Jemen kao poprište najnovije BBC-jeve drame

Jessie Buckley, Jessica Raine, Amanda Drew i Ben Miles glume u seriji Posljednja truba, šestodijelnoj drami koju je napisao BAFTA-om nagrađeni britanski autor Peter Moffat. Drama se bazira na njegovim dječjim sjećanjima iz vremena kada mu je otac radio kao vojno lice u kraljevskoj vojnoj policiji koja je često morala djelovati i odrađivati posao u kolonijama. Posao muškaraca bio je takav da su djelomice morali biti vojnici, a djelomično policajci, dok su oko njih letjele ručne bombe, granate, ali i pucnjevi iz snajpera.

“Tijekom istraživanja na internetu sam pronašla forum za ljude koji su bili djeca u Jemenu šezdesetih. Njihove priče i slike odaju dojam idiličnih života, povremeno isprekidanih granatama koje ciljaju djecu i obitelji. Nešto je smiješno, ali i uznemirujuće u nastojanju da se zadrže britanske vrednote u tim uvjetima, dok ti ljudi zapravo nisu svjesni da nisu poželjni u tome svijetu”, otkrila je glumica Jessica Raine.

Ovo nije akcijom zasićena serija, ali u tome i jest njezin šarm, jer će vas odvesti u jedno drugo vrijeme, u svijet koji je nepoznat ne samo nama, nego i današnjim Britancima. Saznajte iz prve ruke kako to izgleda kada se pomiješaju pustinjska vrućina i pijesak te snajperski pucnjevi sa seksualnim slobodama, polka-bikinijima i novim izdanjima Vougea. Odlična preporuka za fanove povijesnih drama.

Kada fikcija postane stvarnost i obrnuto

Nestalo dijete, posvađani roditelji, bližnji koji vode tajanstvene živote, policija koja tapka u mjestu s istragom, stvarnost koja neobično sliči radnji serije…

Ovo su otprilike glavni sastojci nove serije Deset dana koja ima sve odlike kvalitetne kriminalističke drame zbog koje večer nećete provesti spokojno, nego s malom strepnjom u srcu.

Možda bi bilo najbolje da vam ovu seriju objasnimo od početka. U glavnoj ulozi imamo samohranu majku Jane koja živi s djevojčicom Lake. Oko mame i kćeri još se kreću rastavljeni tata, teta i dadilja. Mama je televizijska scenaristica koja radi na jednoj zahtjevnoj policijskoj seriji, često radi noću i pod stresom. Jedne od takvih napetih noći iz vlastitog kreveta joj nestane dijete. Jane najprije okrivi oca da je oteo vlastitu kćer iz svoga doma, ali to što smo vam upravo otkrili samo je površina koju smo zagrebali.

Govorkalo se da se u glavnoj ulozi trebala pojaviti Demi Moore, no Kyra Sedgwick je u ovu ulogu uskočila savršeno da savršenije nije mogla. Dodatna poznata lica koja ćete ovdje pronaći su Adewale Akinnuoye-Agbaje iz Izgubljenih, Malcolm Jamal Warner iz The Cosby Showa i Erica Christensen iz Opakog grada. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike