Dome slatki dome
LIFESTYLE

LG nudi rješenje za uštedu energije u sezoni grijanja
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Ususret sezoni grijanja – a time i sezoni većih troškova – LG predstavlja novu, poboljšanu dizalicu topline Therma V, ovaj split-sustav zrak-voda još je učinkovitiji od svog prethodnika, a donosi i poboljšani sustav upravljanja te elegantan dizajn.

Nova LG-jeva dizalica topline THERMA V može se pohvaliti unaprijeđenim koeficijentom toplinske učinkovitosti (COP) i učinkovitošću pod djelomičnim opterećenjem u cilju smanjenja računa za električnu energiju. S obzirom na to da se učinkovitost pod djelomičnim opterećenjem mjeri na temelju potrošnje električne energije, niži troškovi pri korištenju dizalice topline dokaz su veće energetske učinkovitosti. Poboljšani daljinski upravljač olakšava aktiviranje načina rada Seasonal Auto Mode koji se može koristiti za reguliranje grijanja i hlađenja ovisno o dobu dana i vremenskim prilikama. Ovaj se način rada može također koristiti za reguliranje temperature vode kako bi se povećala ušteda energije. Osim toga, korisnici mogu unaprijed postaviti ciljanu temperaturu za svaki sat koristeći značajku Night Time Schedule čime se dodatno smanjuje potrošnja energije.

Kako bi se pojednostavilo održavanje, sustav bilježenja podataka nudi informacije koji se odnose na povijest rada, uključujući i nedavne pogreške. Ovakav sustav zadovoljava dugotrajnu potrebu tržišta jer dopušta korisnicima da provjeravaju informacije o radu i povijesti pogrešaka. Sustav bilježenja podataka može olakšati pristup različitim načinima rada, ali i poboljšati mogućnosti održavanja i servisiranja.

- Cijene energenata neprestano rastu pa godišnje trošimo oko 9000 kuna za grijanje na lož-ulje i oko 7000 kuna ako se grijemo na plin. Upravo zato stručnjaci preporučuju sustave koji koriste obnovljive izvore energije kao što su dizalice topline – kako bi se smanjili troškovi za grijanje i ujedno pridonijelo očuvanju okoliša. Naime, pri grijanju dizalicom topline, godišnje se potroši 3686 kuna što, u usporedbi s uljnim bojlerom, predstavlja uštedu od 60 posto, a pritom se emitira 50 posto manje CO2. LG-jeva dizalica topline Therma V odličan je izbor za sve one koji žele prihvatljivo ekološko rješenje, ali i sustav kojim je jednostavno upravljati - rekao je direktor LG-ja Hrvatska Mario Medved.

Unutarnja jedinica split-sustava nove dizalice topline THERMA V ima suvremeni dizajn. Uklanjanjem poklopca prednje ploče i lakšom unutarnjom jedinicom, split-sustav nudi poboljšane funkcije i profinjeni dizajn. Regulator grijanja donosi poboljšano korisničko iskustvo s LCD zaslonom širokog spektra boja od 4,3 inča, a tu su i elegantno stakleno kućište te reaktivni LED zaslon. Novi elementi dizajna u skladu su s LG-jevom dugogodišnjom predanošću estetici što rezultira i unaprijeđenim korisničkim iskustvom. M.Režić

Niži troškovi pri korištenju dizalice topline dokaz su veće energetske učinkovitosti

Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna