Dome slatki dome
ŠTO EFIKASNIJE GRIJANJE

Važna je izolacija
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Za razliku od svih ostalih čimbenika kad je riječ o grijanju vašeg doma, toplinska izolacija objekta je faktor na koji itekako možete utjecati, što je dobra vijest jer je ovo najvažniji dio čitave priče o grijanju.

Ako vam kuća ili stan nemaju dobru toplinsku izolaciju, šanse da imate isplativo grijanje su minimalne. Doslovce rečeno, objekt će gubiti toliko topline da ćete potrošiti znatno više novca za njezino nadoknađivanje nego što biste potrošili za zagrijavanje da objekt ne gubi toplinu.

Efikasna termoizolacija stambenog prostora smanjuje gubitke topline zimi, ali i pregrijavanje prostora ljeti, te štiti objekat od vanjskih uticaja.

Toplinska izolacija, zahvaljujući kojoj ćete mnogo lakše pronaći najisplativije grijanje za svoj dom podrazumijeva sljedeće:

- Izolaciju zidova - Kad se pri adaptaciji fasade postavlja toplinska izolacija za koju su najbolji materijali staklena vuna i stiropor, s tim što je cijena vune veća, jer je dobar izolator i ima mogućnost difuzije pare.

- Izolaciju krova - koja je jako bitna jer se bez nje gubi zamalo trećina energije, a može se postaviti iznutra ili izvana.

- Izolaciju poda - koja zavisi od temperature prostorije, a preporučuje se 8 cm za podove iznad prostorija koje se griju i 10 cm za podove ispod kojih se ne grije.

- Sprječavanje gubitaka toplinske energije kroz prozorske otvore ugradnjom kvalitetnih PVC prozora.

Možda ste propustili...

MODERNA KUPAONICA

Igra elementima

VRT - PRIPREME ZA NOVE RADOVE

Biljke pamte nepažnju i nestručnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POZITIVNO DJELOVANJE PASA

Havanezeri najbolje smanjuju stres

2

VRT - PRIPREME ZA NOVE RADOVE

Biljke pamte nepažnju i nestručnost

3

ZA SVE STILOVE UREĐENJA

Moderni tepisi za toplinu doma