Osijek
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “PUTEVIMA EU”

Ojačali partnerstva diljem Europe te stekli nova iskustva i znanja
Objavljeno 12. listopada, 2017.

U Erdutu je održana završna konferencija projekta “Putevima EU”. Riječ je o projektu iz programa Europa za građane 2014. - 2020. - umrežavanje gradova i općina, pojašnjava Jelena Eklemović, projekt-menadžerica iz PORC-a. Nositelj projekta bila je Općina Erdut, a partneri su joj PORC, Društvo za razvijanje prostovljnega dela Novo Mesto iz Slovenije, Općina Sremski Karlovci iz Srbije, Udruženje Dunav 1245 iz Srbije, Općina Danilovgrad iz Crne Gore i Grad Doboj iz Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Erdut Jugoslav Vesić obratio se sudionicima završne konferencije, naglasivši kako je ostvaren njezin cilj - pridonijeti jačanju osjećaja pripadnosti EU među sadašnjim i budućim građanima EU u balkanskim zemljama, podizanjem razine informiranosti i znanja o EU i pravima europskih građana, te promicanjem interkulturnog dijaloga, međusobnog razumijevanja i volonterstva na razini Unije.

Projekt je namijenjen predstavnicima lokalnih vlasti, civilnom društvu, mladim osobama, predstavnicima nacionalnih manjina te stanovništvu općina i gradova koji sudjeluju u projektu i široj populaciji zemalja partnera na projektu.

Prezentirani su rezultati projekta: 378 sudionika - direktnih krajnjih korisnika steklo je internacionalno iskustvo i ojačalo partnerstvo diljem Europe, 30.000 lokalnih stanovnika, predstavnika lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva informirano je o aktivnostima projekta, 62 volontera stekla su internacionalno iskustvo i aktivno se uključila u rad svoje zajednice, potpisan je Sporazum o partnerstvu te je stvoren portfelj zajedničkih projektnih ideja. Održana je i javna rasprava o budućnosti Europe i migrantskoj krizi.

Govorili su i Bojana Orsić, direktorica PORC-a, Siniša Bulajić, projekt-menadžer PORC-a, Brigita Ivoševac, projekt-menadžerica RRA Slavonije i Baranje - EDIC Osijek, Nada Kožul, projekt-menadžerica RRA Slavonije i Baranje, Milica Sevkić, voditeljica projekata iz Centra za mlade Dalj, Jelena Eklemović i Hrvoje Pavić. Sudionici su obišli povijesne i kulturne znamenitosti u Erdutu i Vukovaru. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu