Regija
PREDSTAVLJENA KNJIGA

“Posebnosti Like” u Belišću
Objavljeno 11. listopada, 2017.

BELIŠĆE

Zavičajna udruga Ličana “Vila Velebita” Belišće organizirala je predstavljanje nove knjige poznatog slavonskog i ličkog liječnika i intelektualca, prof. dr. sc. Josipa Fajdića, pod nazivom “Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura, istaknute osobe”. Josip Fajdić rođen je u Gospiću, gdje je i počeo svoju liječničku karijeru, a od 1976. nastavio ju je u Požegi, sve do odlaska u mirovinu. U svojoj znanstvenoj karijeri prešao je put od docenta, preko izvanrednog, do redovitog profesora na katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta u Osijeku. Godine 1997. u Požegi pokreće osnivanje udruge Ličana “Vila Velebita” i njezin je predsjednik sve do danas.

Knjigu su uz autora predstavili prof. dr. sc. Željko Holjevac s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i prof. dr. sc. Ante Bežen, umirovljeni profesor Pedagoškog fakulteta u Zagrebu.

Posebnost je knjige u tome što se prvi put na jednom mjestu mogu naći sveobuhvatni podatci o ličkoj povijesti, kulturi, zemljopisu, crkvenosti, jeziku, folkloru, tradicijskom životu i običajima te podatci o istaknutim osobama s prostora Like i Gospićko-senjske biskupije. L.A.

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

Najčitanije iz rubrike