Regija
GUNJA TUŽILA DVIJE TVRTKE

Platili 172.250 kn za namještaj, ali ga nikad nisu dobili
Objavljeno 12. listopada, 2017.
Cjelokupni iznosi za stolove i stolice plaćeni su u dva navrata, prvi u veljači ove godine, drugi dva mjeseca poslije

GUNJA - Ideja o tome da se u velikoj dvorani novosagrađenog Društvenog doma u Gunji organiziraju svadbene svečanosti jer područje istočnog dijela županjske Posavine baš i nema svadbenih dvorana, pa se svečanosti nerijetko održavaju u Županji, Vinkovcima, ali i u prekograničnom Brčko Distriktu, općinskim čelnicima Gunje donijela je dodatnu glavobolju, a cijeli je slučaj dobio i sudski epilog.

- Općina je naručila 40 okruglih stolova promjera 120 centimetara i tvrtki Bagsoil iz Zagreba avansno uplatila 86.000 kuna. Drugi dio narudžbe odnosi se na 200 stolica koje su naručene od tvrtke Bagarić promet iz Zagreba i za njih je plaćeno 86.250 kuna, također avansno. Cjelokupni iznosi plaćeni su u dva navrata, prvi u veljači ove godine, a drugi dva mjeseca poslije. Na primopredaji dužnosti nakon lokalnih izbora bivši načelnik mi je rekao da je rok isporuke 10. kolovoza - ispričao nam je općinski načelnik Anto Gutić. Dva mjeseca su od tada prošla, a Gunjancima do danas nisu isporučeni ni stolovi ni stolice, niti im je vraćen novac. Iz Općine su, napominje Gutić, nekoliko puta pokušavali kontaktirati te tvrtke, ali neuspješno. Jedna je u međuvremenu završila u likvidaciji, a druga je, kaže, i dalje aktivna, ali očito bez novca jer je tijekom cijele 2016. godine imala samo tri prometa po računu.

- Uputili smo im dopis i tražili da se u roku od osam dana očituju o tome hoće li nam vratiti novac ili isporučiti robu. Nikakav odgovor nismo dobili i bili smo prisiljeni iskoristiti pravna sredstva koja nam stoje na raspolaganju. Općina je angažirala odvjetnika iz Županje i podnijela dvije tužbe - kaže Gutić. Nekoliko dana potom javio im se Svetko Bagarić, koji je, pojašnjava, poveznica između obje tvrtke jer je u jednoj i u drugoj ispostavljene račune izradio i dostavio nam upravo on. Obavijestio ih je da zbog bolesti nije bio u mogućnosti isporučiti stolove i stolice te im ponudio da odluče o tome što žele dalje, da im isporuči robu ili vrati novac. Općina je zatražila hitan povrat uplaćenog iznosa novca u cijelosti, svih 172.250 kuna.

- Novac ni nakon toga nije sjedao na račun, a onda je prekjučer u Općinu stigao mail u kojem nas Bagarić obavještava da trenutačno nije u mogućnosti isplatiti novac zbog bolesti, a u prilogu je kao dokaz poslao i medicinsku dokumentaciju. Poručio je da će novac vratiti čim to bude u mogućnosti - ispričao nam je Gutić. Spor se nastavlja, Općina će sudskim putem pokušati doći do svoga novca, a bit će prekinut jedino u slučaju ako ga Bagarić u međuvremenu uplati.

- Za nas je to velik novac i puno nam znači jer to su dvije rate kredita koje imamo na vratu - zaključuje načelnik. Dodaje da mu je njegov prethodnik najavio i to kako će u Gunju stići donacija udruge koju vodi Đurđa Adlešić od još 200 stolica, tako da ih je ukupno trebalo biti 400. Ali ona nikada nije stigla, niti se Gunjancima tko javljao u svezi s tim.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
OBEĆAO POVRAT NOVCA

Jučer smo kontaktirali i Svetka Bagarića, koji nam je potvrdio dogovoreni posao s Općinom Gunja, kao i to da je on vlasnik obje spomenute tvrtke. “Nešto je bilo plaćeno, ali uzorak im nije bio dobar i nije im odgovarao. Ja sam u međuvremenu dva puta završio u bolnici. Dogovorio sam s Gunjancima da im vratim novac, i to je to”, pojasnio je.

40

okruglih stolova je naručeno, ali ništa od toga

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike