Kultura
15. ZAGREB FILM FESTIVAL OD 11. DO 19. STUDENOGA

Najzanimljiviji filmovi iz cijelog svijeta
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Zagreb Film Festival u svom 15. izdanju publici će predstaviti najzanimljivije igrane dugometražne i kratkometražne filmove iz cijeloga svijeta. Od 11. do 19. studenoga Zagreb će postati središtem filmske umjetnosti. U devet festivalskih dana projekcije će se održavati na nekoliko gradskih lokacija. Debitantski autori u ZFF-ovu su fokusu od početka, pa je glavni (natjecateljski) program posvećen isključivo redateljima koji predstavljaju svoj prvi ili drugi igrani film, dok će nacionalni natjecateljski program (Kockice) publici predstaviti nova imena na domaćoj kratkometražnoj filmskoj sceni koja zadnjih godina doživljava svoj uzlet i procvat. U natjecateljskom će se dijelu prikazati bosansko-hercegovački film “Žaba”.

U programu Ponovno s nama bit će prikazani filmovi renomiranih filmaša koji su na neki način odrastali sa ZFF-om, a ove godine uključivat će imena poput Andreja Zvjaginceva, čiji je film “Bez ljubavi” u Cannesu ove godine dobio nagradu žirija. Zvjagincev je na ZFF-u glavnu nagradu dobio za filmove “Povratak” i “Izgnanstvo”.

Ususret vremenu kada će se posvuda obilježavati 1968., koja je i danas sinonim za (građanski) neposluh, sa stotom obljetnicom “Oktobra za leđima”, a pod pritiskom aktualnog vremena i prostora koji izaziva nove otpore, ZFF će evocirati provokativne i buntovne trenutke filmske povijesti. J. Pejaković

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike