Kultura
KNJIŽEVNI RAD ADAMA RAJZLA U PEČUHU

Predstavljena nagrađivana romaneskna trilogija
Objavljeno 11. listopada, 2017.

PEČUH - U Hrvatskom klubu “August Šenoa” u Pečuhu predstavljena je romaneskna trilogija Adama Rajzla: Zvonik Eve Šimunove; Sjene na mjesečini i Mornareva žena, koju su objavili DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu. U programu su sudjelovali Mišo Šarošac, Goran Rem, Sanja Jukić, Mirko Ćurić i autor te Ženski pjevački zbor “August Šenoa”.

Književnik i novinar Adam Rajzl (1948., Dragotin) piše priče, romane i pjesme za djecu i odrasle. Objavio je zbirku pjesama “Odavde do obale” (1974.), zbirke priča za djecu “Topot bijesnih konja” (1983.), “Kad su trešnje dozrijevale” (1996.), “Izgubljeno zlato” (2001.), “Ljubav pod kišobranom” (pjesme i priče za djecu, 2007.), opsežan roman “Zvonik Eve Šimunove” (2008.), roman “Sjene na mjesečini” (2011.), zbirku priča za djecu “Vatrenjaci” (2014.) te roman “Mornareva žena” (2016.).

Uvršten je u antologiju slavonskih pisaca Slava Panonije Vladimira Rema i Đakovačku čitanku. Za “Ljubav pod kišobranom” dobio je Povelju uspješnosti na Danima Josipa i Ivana Kozarca 2007., a istu je nagradu dobio i za “Zvonik Eve Šimunove” 2009. N.Vek.

Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike