Kultura
DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA U KOPRIVNICI

“Zašuti” premijerno na festivalu Jaje
Objavljeno 12. listopada, 2017.

Hit-predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića “Bijeli jelen” otvara ovogodišnje treće izdanje festivala Jaje u petak, 13. listopada, a premijera predstave “Zašuti”, u koprodukciji s kazalištem Oberon na rasporedu je u subotu, 14. listopada.

Nazorov klasik “Bijeli jelen” publika i kritika ocijenili su jednom od ponajboljih predstava u višedesetljetnoj povijesti kazališta - u redateljskoj u viziji Tamare Kučinović, uz maštovitu scenografiju i kostime Zdenke Lacine. Predstava obiluje neobičnim kazališnim elementima, gotovo cirkuskim rekvizitima, štulama, biciklima, ljuljačkama, gumama (tehnolog Davor Molnar) koje su od ove predstave stvorile i vizualno dojmljiv doživljaj.

Premijera predstave Jana Sobrea i Ravena Ruela “Zašuti” u režiji Damira Mađarića donosi priču o troje “neprilagođene” djece u kojoj igraju Kristina Fančović, Srđan Kovačević i Edi Čelić. Djeca su neshvaćena u obitelji, društvu i školi, a nerazumijevanje okoline iskazuju u ponašanju koje nije prihvatljivo u postojećim zajednicama. Ozbiljna je to tema s kojom se mnogi mladi, pogotovo osmoškolci i srednjoškolci, lako mogu poistovjetiti, a gledatelje će potaknuti na razmišljanje o tom koliko društvo ima tolerancije, razumijevanja i ljubavi prema mladima. Uz režiju, Mađarić potpisuje i prijevod i dramatizaciju, za scenografiju je zadužena Marta Crnobrnja, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu su skladali koprivnički glazbenici Gordana i Miroslav Evačić.

Festival je natjecateljskog karaktera, a bit će izvedene i “Muka mladog vuka” Male scene te danska predstava “Solo for 2” ili “Solo za 2” Theatergruppe Batida. N.Vekić

Možda ste propustili...

KONCERT SIMFONIJSKOG ORKESTRA HRT-A IZ MAJSTORSKOGA CIKLUSA

Hommage á Debussy uz Akiko Suwanai

U KAPELICI SV. TROJSTVA DVORCA PRANDAU-NORMANN U VALPOVU

Yoko Nishii i Krešimir Marmilić na turneji Hommage Franji Krežmi

ZAVIČAJNI MUZEJ SLATINE - KOMEMORACIJA SKLADATELJU MILKU KELEMENU

U izdvojenoj muzejskoj zbirci i njegove note

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana