Kultura
IZLOŽBA SLIKA, CRTEŽA I FOTOGRAFIJA U GALERIJI MERAJA

Šimunovića, Sertića i Botu ne veže umjetnost, nego dugogodišnje prijateljstvo
Objavljeno 12. listopada, 2017.

VINKOVCI - Galerija fotografije Meraja i Grupa 1999 Vinkovci organizirale su zajedničku izložbu slika, crteža i fotografija triju autora: Zorana Šimunovića, Dubravka Sertića i Dražena Bote.

- Ova će izložba ostati zapamćena po genijalnim radovima Dubravka Sertića jer ono što on izlaže nepojmljivo je za našu sredinu. Kod njega je vidljiv autorski napredak u posljednje vrijeme. Iskreno se nadam da će njegova sljedeća izložba biti negdje izvan Hrvatske i Europe - istaknuo je Dražen Bota, koji se predstavio serijom fotografija koje su (vjerojatno) temelj nekoj budućoj eksperimentalnoj bajci.

Prostorom Galerije Meraja dominiralo je veliko ulje na platnu Zorana Šimunovića “Odrastanje”, a koje je, kako je sam rekao, dio ciklusa na kojem radi posljednjih godinu dana i koji je vezan uz njegov život od odrastanja do današnjih dana.

Dubravko Sertić, koji se crtežom bavi desetak godina, na izložbi se predstavio radovima nastalima u ovoj godini.

Šimunović, Sertić i Bota dugogodišnji su prijatelji, no njihovi se radovi ne mogu povezati u jednu cjelinu jer radi se o fotografijama, ulju na platu i crtežima olovkom. M. Kokaj

Prostorom Galerije Meraja dominiralo je veliko ulje na platnu Zorana Šimunovića pod nazivom “Odrastanje”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike